Imprimeix
PDF

PSOE Menorca defensa l’actual repartiment dels beneficis de l’Impost de Turisme Sostenible

Maria José Camps amb SGL'Impost de Turisme Sostenible ha esdevingut una eina social i política que dota les Illes Baleares d'un nou i preuat recurs econòmic per avançar cap a unes illes millors i més sostenibles.

A més a més, la implantació d'aquest impost suposa destinar cada 8 de 10 euros en projectes per preservar el medi natural, rural i marí de les Balears, així com també fer front als problemes detectats en les infraestructures lligades al cicle de l'aigua. Així, idò, amb la decisió que PSOE Menorca ha pres respecte del total dels projectes finalment escollits, exposa tres clars objectius. En primer lloc, es vol potenciar els projectes amb un major grau de beneficiaris potencials; en segon lloc, que es puguin correspondre en plans d'abast més globals, emmarcats en estratègies conjuntes i no projectes aïllats; i, per últim, que la seva licitació, execució i posada en marxa es faci de forma immediata.

Els projectes assumits a la primera ronda de distribució han estat els proposats pel Govern de les Illes Balears i els dels quatre consells insulars, descartant, per tant, els projectes presentats pels diferents ajuntaments, directament o a través d'associacions facultades. Aquest fet es deu a què la quantia total de projectes superaven els 191,6 milions d'euros, front els 30 milions d'euros de què està dotat el Fons de 2016.

Cal recordar la manca de manteniment i d'inversió que han portat a terme els governs del Partit Popular i que, com a conseqüència directa de les seves polítiques d'austeritat, han conduït a una situació deficitària de les nostres infraestructures. A diferència de l'any 2003, moment en què el Govern del PP va suprimir l'anterior ecotaxa i va privar, al llarg d'aquests 14 anys, de la recaptació prop de 1.000 milions d'euros, actualment l'Impost de Turisme Sostenible s'estima perdurable en el temps.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube