Imprimeix
PDF

El PSOE exigeix a l'Estat que desbloquegi l'oferta d'ocupació pública per a poder convocar oposicions

Enric Casanova Com Eivissa 11-11-16El PSIB-PSOE sol·licitarà que el Parlament de les Illes Balears insti al Govern d'Espanya perquè faci les modificacions necessàries que permetin eliminar la 'taxa de reposició d'efectius' de personal al servei de l'Administració Pública.

D'aquesta manera, el Govern Balear i la resta de governs autonòmics podran convocar els corresponents processos d'accés a la funció pública, al marge de l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat.

Tal com ha explicat el diputat socialista Enric Casanova, al no estar aprovats aquests pressupostos, es prorroguen els del 2016 i, conseqüentment, no es pot establir una nova 'taxa de reposició' per a l'actual exercici. Aquesta situació "està bloquejant l'accés a la funció pública a molts treballadors que en el cas de les Illes Balears afecta especialment al sector dels docents". En aquest sentit, es calcula que a les Illes sols es podran convocar 257 places de professorat per cobrir les places vacants d'altres funcionaris que, per jubilació o altres motius naturals de renovació, deixen de prestar els seus serveis a l'Administració Pública, mentre que si no existís aquesta taxa de reposició es podria convocar oposicions d' accés a la funció pública docent amb totes les places existents, que en són moltíssimes més.

Per Enric Casanova la situació és especialment "greu" en el cas de les Pitiüses on sols es podran convocar 90 llocs de treball i no es podrà baixar la taxa d'interinitat del docents dels diferents centres educatius d'Eivissa i Formentera, Per tant, "no podrem reduir la inestabilitat i ni consolidar els equips docents". El diputat eivissenc considera inacceptable que des del govern del PP s'insisteixi en la idea que la crisi està superada i per contra es mantingui bloquejada una situació que afecta un sector tan important com el de l'Educació que, a més, necessita organitzar els processos de selecció abans del mes de juliol, "de manera que és urgent convocar el corresponent procés d'oposicions" al més aviat possible.

Beques i ajuts per a estudiants

Així mateix, a través d'una altra iniciativa parlamentària, el PSOE demana al Parlament que insti al Govern d'Espanya a restablir els criteris sobre concessió de beques que estableix el Reial Decret de desembre del 2007 perquè les ajudes "arribin a tots aquells ciutadans amb menys recursos per poder estudiar".

Igualment la proposta socialista sol·licita que, "amb caràcter d'urgència", es convoqui l'Observatori de Beques creat a l'octubre del 2010 amb el propòsit que cap estudiant es quedi sense ajuts econòmics per qüestions pressupostàries.

Segons Enric Casanova, que serà l'encarregat de defensar aquestes iniciatives parlamentàries, la combinació de retallades, reformes legals i decisions en la gestió del PP han conduït a un canvi de model "que implica una regressió important en un dret fonamental com és l'Educació". Per això els socialistes reclamen que es modifiqui l'actual normativa reguladora de les beques "per tal de recuperar el veritable sentit de les mateixes com a dret subjectiu".

En aquest sentit, el diputat eivissenc recorda que en els últims "cinc anys negres" per a l'Educació més de 100.000 estudiants al nostre país han estat exclosos del sistema educatiu. "Les modificacions i regressions en el sistema de beques i ajudes als estudis, acompanyat d'una pujada desproporcionada dels preus de matrícula universitària, ha suposat una combinació letal per a milers d'estudiants que han vist com la crisi feia estralls en l'economia de les seves famílies, dificultant injustament les seves possibilitats d'accés a l'educació universitària".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube