PSIB-PSOE, Unides Podem i MÉS demanaran al Consell de Mallorca que declari l’illa en estat d’emergència climàtica

PSIB-PSOE, Unides Podem i Més per Mallorca presenten una moció al Ple del Consell de Mallorca per dur a terme les polítiques necessàries per tal d’assolir els objectius de l’Agenda 2030 de la ONU i declarar l’illa en situació d’emergència climàtica

El Consell de Mallorca declararà al proper ple d’octubre la situació d’emergència climàtica a l’illa de Mallorca. En una moció presentada per l’equip de govern, els partits de Unides Podem, PSIB PSOE i Més per Mallorca demanen al Ple del Consell, amb caràcter urgent i prioritari, que es comprometi a dur a terme les polítiques necessàries per lluitar contra el canvi climàtic.

El partits del pacte també demanen al Ple del Consell la creació d’una Comissió d’Emergència Climàtica que treballi exclusivament en garantir el compliment dels objectius de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, amb la participació de la societat civil i la resta d’institucions públiques interessades. La comissió es centraria en treballar per reduir la petjada de carboni i la generació de residus.

El partits del pacte constaten que ja s’han donat passes en la direcció correcta, com la iniciativa de l’impost de turisme sostenible, la Llei de Canvi Climàtic i de transició energètica o la Llei de Residus, però que no n’hi ha prou. La moció també expressa la voluntat de fer feina conjuntament amb els Ajuntaments de l’illa per tal d’assolir els objectius de manera conjunta.

A més, Unides Podem, PSIB-PSOE i Més per Mallorca insten al Govern de les Illes Balears i al Govern central a declarar la situació d’emergència climàtica tant a les Illes com a tot el país i impulsar, des de totes les institucions, un canvi significatiu que reverteixi els efectes del canvi climàtic.

Source: Federació de Mallorca – Portada FSM

Comments are closed