Alcover defensa que volem saber ‘què i perquè ha passat’ i per això volem que ‘l’oposició se sumi a la comissió d’experts per saber com millorar entre tots’

Al ple del Consell es durà a votació la proposta del pacte de govern d’una comissió d’experts per aclarir els fets i aportar solucions als casos d’explotació sexual a menors

El portaveu del Grup Socialista del Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha defensat que “el que volem és saber què i perquè ha passat, volem que l’oposició hi participi proposant noms, i volem que se sumi a la comissió d’experts per saber com podem millorar entre tots aquesta situació”. Al contrari que PP i Vox que, segons Alcover “mantenen un discurs fals i pervers”, ja que “insisteixen que només una comissió d’investigació pot investigar els fets i això és fals.

 

D’aquesta manera, Alcover ha expressat que “des del PSIB-PSOE tenim la intenció contrària: primer saber què ha passat i, després, és valorarà”. Per aquest motiu, s’ha registrat la moció d’urgència de la creació d’una comissió d’experts, ja que és “la via més adient per analitzar els fets, proposar mesures per millorar aquesta situació i, també, instat al consell rector i assessor de l’IMAS que donin les explicacions que calgui”, ha explicat el portaveu.

 

El portaveu socialista ha recordat que “el primer punt de la comissió d’investigació té relació amb els fets succeïts la nit que ja estan sent investigats per Fiscalia, l’IMAS s’ha personat i està baix secret de sumari, per la qual cosa que ningú dubti que arribarem fins al final, però també ho farà Fiscalia i ha de tenir tota la col·laboració del Consell Insular”. “Hem de respectar el secret de sumari, per aquest motiu defensam una comissió formada per experts que valorin com es pot millorar aquesta situació”.

A més, Alcover ha llançat una pregunta a PP i Vox que expressava el dubte de per què es pensen que una comissió d’investigació formada per consellers, investiga millor que una comissió formada per experts en la matèria. “No ens convenceran que amb una comissió formada pel senyor Galmès o el senyor Gili podem saber més objectivament el què ha passat que amb una comissió formada per experts que es dediquen als menors” ha expressat Alcover. 

 

Per últim, el portaveu socialista ha volgut recordar que “els pressuposts aprovats, en un any de contenció, aposten pels serveis socials invertint 14 milions d’euros més a l’IMAS i tot abans d’aquesta polèmica que són per millorar els serveis que ofereixen”.

Leave a Reply