Andreu Alcover: “La primera conclusió que extreim de l’emergència del COVID19 és que el sector públic és vital”

El portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca s’ha sumat al pacte social, polític i econòmic per a la reconstrucció de l’illa proposat per la presidenta Cladera, perquè “la gent espera dels polítics propostes, cohesió i consens, perquè només junts en sortirem”

El portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha aprofitat la compareixença a petició pròpia de la presidenta Cladera davant el ple de la institució per defensar la gestió feta durant l’emergència sanitària provocada pel COVID19.

Segons el portaveu socialista, es tracta d’una pandèmia mundial que ens permet arribar a la conclusió de què “el sector públic és vital, tothom li reclama suport i ajudes, fins i tot els partits que fins ara duien en el seu ADN una reducció d’aquest sector”.

En aquest sentit, Alcover ha afegit que “ara ningú pot pensar retallar en un futur el sector públic, ja que qui ha mantingut el pes dels serveis durant aquesta emergència sanitària ha estat precisament el sector públic, sobretot pel que fa a l’àmbit sanitari o les residències per a la gent gran”.

Pel que fa a la gestió del Consell de Mallorca durant la crisi del COVID19, Alcover ha defensat que “ha estat modèlica”, donat que “durant aquest ple ningú ha discutit la ingent feina que s’ha fet fins ara per part del govern insular, en un marc d’incerteses fruit del desconeixement d’aquesta malaltia”.

Concretament, Alcover ha assegurat que “l’Institut Mallorquí d’Afers Socials ha estat el vertader epicentre de tota la feina feta, a qui també volem reconèixer la feina feta, perquè han aconseguit pal·liar la terrible situació que vivim per als col·lectius més vulnerables, sobretot en comparació amb altres zones de l’Estat o amb altres residències de la comunitat”.

De fet, les dades que la presidenta Cladera ha presentat en aquest sentit són bones, segons ha defensat Alcover. “Tenc la impressió que hi ha partits polítics que no s’alegren que l’índex de contagis a les residències de l’IMAS sigui d’un 1,8% entre interns i d’un 1,6% entre treballadors”, insistint en el fet que “són uns resultats excel·lents”.

Alcover ha criticat però algunes de les accions del PP durant la crisi sanitària, com és “la reacció acusant el poliesportiu de Sant Ferran de tenir legionel·la mentre el Consell era capaç d’habilitat aquest i altres tres nous centres per a acollir a persones sense sostre, són actituds que no ajuden gens a pal·liar la situació”.

Un altre exemple de la poca ajuda que ofereix el PP durant la crisi, ha explicat Alcover, és quan reclamen elements de control al govern insular ja existents. “El plenari extraordinari d’avui és un element de control i de propostes, però un mal exemple de control és el fet d’enviar una carta als sindicats de l’IMAS per instar-los a fer denúncies i a erigir-se en portaveus d’aquests en aquesta compareixença, és una mala idea”.

A més a més, el portaveu socialista ha fet referència a les crítiques de la manca de previsió per part del Consell, recordant que “el 12 de març va ser el darrer ple ordinari de la institució, i en aquell moment, l’únic punt a l’ordre del dia que feia referència al coronavirus va ser una pregunta de Ciutadans, ni PP, ni Vox, ni El Pi en van fer cap referència, a posteriori és molt fàcil criticar”.

Malgrat tot, Alcover ha apostat per “liderar plegats la sortida a aquesta crisi”, per la qual cosa ha valorat molt positivament l’oferiment d’un gran pacte social, polític, econòmic i ambiental amb representants polítics i agents socials per a la reconstrucció de Mallorca, en un moment en el qual “la gent espera dels polítics propostes, cohesió i consens, perquè només junts en sortirem”.

Per això, el portaveu del Grup Socialista ha considerat que “el pacte de reconstrucció és l’objectiu més important que mai ens han plantejat”.

Finalment, Alcover ha expressat tot el suport dels socialistes a les mesures engegades pel Consell de Mallorca, com són els telèfons disposats per a col·lectius vulnerables, per a les víctimes de la violència masclista, l’obertura de la planta 9 de La Bonanova, la coordinació amb els ajuntaments i les ajudes per 3,6 milions d’euros, el material sanitari que s’ha lliurat, la contractació de 200 professionals més a l’IMAS, la dotació de més materials de protecció per als bombers, els 5 milions d’euros destinats a combatre les conseqüències econòmiques i socials del coronavirus… “Qui havia dit que el Consell de Mallorca no era àgil?”, ha conclòs Alcover.

Leave a Reply