Catalina Cladera i Rafa Ruiz, elegits membres del Consell Territorial de la FEMP

Els socialistes de les Illes Balears passen de tenir un membre a tenir-ne dos en el màxim òrgan de decisió entre plenaris d’aquesta federació, encarregada de defensar els interessos dels governs locals de l’Estat

Els socialistes Catalina Cladera, presidenta del Consell de Mallorca, i Rafa Ruiz, secretari de Política Municipal del PSIB-PSOE i batle d’Eivissa, han estat elegits membres del Consell Territorial de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), òrgan de màxima autoritat durant els quatre anys que transcorren entre plenaris. Cladera i Ruiz agafen el testimoni de Virgili Moreno, batle d’Inca, com a representants del PSIB-PSOE en aquest òrgan de govern.

Els històrics resultats de les eleccions locals del 26 de maig, que varen convertir el PSIB-PSOE en la primera força municipal de les Illes, han permès incrementar la veu dels socialistes illencs en aquest òrgan de govern, fent que es passi d’un membre a dos del total de 61 que es trien en el plenari d’avui. Aquests nomenaments suposen una gran “satisfacció per als socialistes de les Illes”, ja que permetran “representar millor els interessos dels ciutadans i ciutadanes” en el si de la federació, ha explicat Cladera.

Rafa Ruiz, per la seva banda, ha destacat els dos grans reptes de la FEMP per a aquest mandat. El primer d’aquests reptes és desenvolupar l’Agenda 2030 i ser més eficients en la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible, especialment necessaris per a un territori “tan fràgil com són les Illes Balears”.

El segon gran repte té a veure amb la qüestió del finançament municipal, tema que ha centrat gran part del debat en les comissions de treball del dematí. Ruiz ha insistit en què, des del Consell Territorial, els socialistes faran feina “per flexibilitzar la regla de despesa que tant de mal fa als ajuntaments, especialment als de les Illes, que ja acumulen més de 500 milions d’euros de superàvit sense poder gastar”.

En aquest sentit, el plenari de la FEMP ha aprovat una resolució per mitjà de la qual ha expressat el seu compromís clar i ferm amb la reforma del finançament municipal. Una proposta que, precisament, ha incorporat una esmena realitzada pels socialistes de les Illes Balears per reclamar la flexibilització de l’aplicació de l’estabilitat pressupostària a les entitats locals amb comptes sanejats.

Abel Caballero, batle de Vigo, ha estat reelegit president de la FEMP.

Source: Federació de Mallorca – Portada FSM

Comments are closed