El PSIB-PSOE aposta per reivindicar “ara més que mai” el REIB o la reforma del sistema de finançament per compensar els efectes de la insularitat

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha explicat els perjudicis que comporta la insularitat i les solucions que proposen els socialistes en el mar de la ponència d’estudi sobre la insularitat del Senat, proposada pel PSIB-PSOE

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha comparegut avui a la ponència d’estudi sobre la insularitat al Senat, la qual, a proposta del PSIB-PSOE, estudia els perjudicis de la insularitat i les possibles accions per combatre aquesta problemàtica.

Una compareixença en la qual la socialista ha tengut l’oportunitat d’explicar el que suposa la insularitat per als mallorquins i les mallorquines, com és “un major cost de vida i un major cost per a les empreses, perjudicades a l’hora de ser més competitives”.

Per a Cladera, “és el moment de seguir reivindicant les solucions que hem posat damunt la taula per compensar la insularitat, perquè la pandèmia ha agreujat els nostres desavantatges”.

Per això, la presidenta insular ha defensat que “ara més que mai” és necessari reivindicar “una millora del sistema de finançament que compensi la insularitat, de manera que puguem rebre el mateix que aportam a l’Estat; el Règim Especial per a les Illes Balears, que necessita un desenvolupament perquè Balears estigui a la mitjana d’inversions estatals; i sobretot un Règim Fiscal perquè les nostres empreses puguin ser més competitives”.

Finalment, Cladera ha destacat “la sensibilitat especial de l’Estat” per les ajudes a la solvència empresarial, amb més de 1.000 milions d’euros que rebrem, per la qual cosa “necessitam seguir amb aquesta línia i treballar amb el repartiment dels fons europeus, perquè es puguin invertir a Mallorca per a un model més competitiu i diversificat”.

Per part seva, el senador socialista per Mallorca, Cosme Bonet, ha valorat molt positivament la compareixença de Cladera perquè “ha realçat la importància dels Consells Insulars com a part de l’administració autonòmica i també ho ha fet en relació amb el paper que poden jugar per compensar els efectes i costos de la insularitat”.

Bonet ha expressat el suport dels socialistes en què “s’activin els elements estructurals com el REIB per compensar els efectes de la insularitat”.

A més a més, el senador socialista també ha posat l’èmfasi “en els efectes que la COVID-19 ha tengut sobre l’economia de Mallorca i l’ajuda rebuda per part del Govern d’Espanya, amb un pla de 1.000 milions d’euros amb ajudes directes per a empreses i autònoms que demostra el compromís de Pedro Sánchez amb la recuperació econòmica i social de la nostra illa”.

Leave a Reply