El PSIB-PSOE reitera a El Pi la necessitat de fer recapacitar el batle de Felanitx, qui “sembla que deixa la porta oberta a un possible govern amb el PP amb el suport d’un trànsfuga”

Miquel Àngel Coll considera que s’ha produït “la pitjor decisió que el batle podia prendre”, atès que es tracta del soci majoritari del pacte i del partit més votat a les eleccions municipals, amb 1.500 vots que varen donar com a resultat quatre regidors, el doble dels que té el batle.

La Federació Socialista de Mallorca lamenta profundament la decisió que ha pres el batle de Felanitx de cessar els tres regidors socialistes i rompre el Pacte de Govern signat fa poc més d’un any, i la considera “la pitjor decisió que podia prendre”, atès que es tracta del soci majoritari del pacte i del partit més votat a les eleccions municipals, amb 1.500 vots que varen donar com a resultat quatre regidors, el doble dels que té el batle.

“Els regidors socialistes es varen presentar a les eleccions i varen treure 500 vots més que el batle, que és batle gràcies als nostres vots; això no ho podem perdre de vista”.

En aquests termes s’ha expressat el secretari d’Organització dels Socialistes de Mallorca, Miquel Àngel Coll, qui ha tornar a reiterat a la direcció autonòmica d’El Pi la necessitat “de fer recapacitar el batle perquè s’assegui i puguem reconduir la situació”.

“El que ha passat avui és una taca a l’historial d’El Pi”, ha asseverat Coll, insistint en la necessitat que la direcció del partit faci entendre al batle la gravetat dels fets, emfasitzant que es tracta de la ruptura del pacte antitransfuguisme i recordant al partit regionalista que un fet d’aquestes característiques “hauria de ser totalment inadmissible per a un partit que entén la política municipal de la mateixa manera que ho feim els socialistes”.

Coll ha recordat que els socialistes varen demanar al batle de Felanitx que destituís Joan Aznar després d’adquirir la condició de trànsfuga, però que no obstant això i lluny de fer-ho, la decisió del batle ha estat cessar els tres regidors socialistes.

A parer del Secretari d’Organització, aquest fet resulta “curiós, a no ser que el batle deixi la porta oberta a un possible govern amb el PP amb el suport d’un trànsfuga, la qual cosa ens pareixeria gravíssima, però sembla que el batle no ho veu igual de greu”.

Els socialistes sempre han considerat El Pi com un soci lleial, i en aquest sentit s’ha volgut referir Coll, destacant la capacitat dels dos partits d’arribar a acords de manera habitual, tant en aquesta legislatura com en anteriors.

Per la seva banda, el portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Felanitx, Xisco Duarte, s’ha mostrat sorprès per la decisió del batle de fer fora els socialistes del pacte que ha governat l’Ajuntament de Felanitx els darrers cinc anys, i que ha considerat “un pacte positiu i que ha duit millores a Felanitx”.

Amb la decisió del batle, que Duarte també lamenta profundament, els tres regidors socialistes passaran a l’oposició, tot i ser el partit més votat. No obstant això, Duarte ha destacat que “seguirem fent el que ens pertoca també des de l’oposició, que és fer feina per Felanitx i perquè el municipi tiri endavant”.

Respecte de les relacions i la confiança entre El Pi i el Partit Socialista a Felanitx, Duarte ha reconegut que “han quedat tocades”, tot i que “el tema és molt recent i hem de veure quin escenari es planteja a partir d’avui”.

Finalment, la presidenta de la Comissió Gestora de l’Agrupació Socialista de Felanitx, Gracia González, ha recordat la necessitat de “pair aquesta situació i fer autocrítica per veure on ens hem pogut equivocar”, alhora que ha mostrat la seva voluntat de “recompondre la situació i afrontar el repte que tenim com a agrupació.”

González, qui també és regidora del Grup Municipal Socialista, també ha volgut realçar el compromís dels tres regidors socialistes amb el municipi i ha expressat que duran a terme “una oposició com pertoca per tornar al lloc que ens correspon i fer justícia als 1.500 vots que vàrem rebre a les eleccions i a la confiança que ens va donar el poble”.

Leave a Reply