Els Socialistes de Llucmajor acusen l’equip de govern de mentir en relació a la regla de despesa i reiteren que els comptes municipals estan sanejats

Gori Estarellas recorda que en quatre anys s’ha deixat a 0 el deute municipal i aclareix que l’excés de la regla de despesa està en 200.000 euros i no en 2,2 milions com ha volgut fer creure la dreta

Els Socialistes de Llucmajor han acusat l’equip de govern municipal de mentir en relació a la regla de despesa de l’Ajuntament, quan asseguren que s’incompleix aquesta normativa estatal en més de 2 milions d’euros.

El portaveu socialista, Gori Estarellas, ha volgut aclarir que “aquest excés és només de 213.554 euros, derivat d’actuacions urgents no previstes en el pressupost ordinari del 2018”, als quals es sumen “657.993 euros que són d’incorporació obligatòria del 2017.

En aquest sentit, Estarellas ha insistit en què “els socialistes hem deixat els comptes de l’Ajuntament sanejats en només quatre anys, passant de 41 milions a 0 euros de deute”, tot plegat mentre s’ha augmentat, per exemple, la inversió, passant “de 750.000 euros l’any 2012 a 2.250.000 euros el 2017”.

La bona situació econòmica de l’Ajuntament de Llucmajor també es veu reflectida a la caixa, tal com ha explicat Estarellas, on “hi ha hagut 18 milions d’euros, mentre que el consistori compta amb un superàvit de 6 milions d’euros”.

Per això, el portaveu socialista exigeix a l’equip de govern “que expliquin d’on treuen les seves xifres”, i en tot cas, també els ha demanat que “no malbaratin la bona gestió econòmica que tant ha costat assolir aquests darrers quatre anys”.

Malgrat tot, Estarellas ha advertit que “no sabem si han insistit a fer aquest Pla Econòmic i Financer  com a excusa per aplicar retallades ideològiques en els serveis que ofereix el nostre ajuntament”, per la qual cosa s’ha compromès a estar vigilants i a no fer ni una passa enrere en drets i serveis municipals.

Source: Federació de Mallorca – Municipis

Comments are closed