Els Socialistes de Mallorca insten l’IMAS a què aculli el contingent solidari de menors immigrants no acompanyats d’acord amb l’Estat i no se sotmeti a les polítiques xenòfobes de Vox.

La portaveu del Grup Socialista, Catalina Cladera, ha instat el Consell de Mallorca, a través de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), a que aculli el contingent de menors migrants no acompanyats que es derivin des de la Conferència sectorial d’Infància i Adolescència. Aquest ens ha apel·lat a les comunitats autònomes a què assumeixin  l’acollida d’aquests menors que arriben majoritàriament a les Illes Canàries, i que desborden els recursos tutelars de l’arxipèlag atlàntic. Cladera ha demanat “valentia” a Galmés per que prengui aquesta decisió “solidària i justa” malgrat l’amenaça plantejada pels ultradretans de VOX que han supeditat el sosteniment dels acords de govern a tot l’Estat amb el PP a no acceptar aquest contingent de menors. El Ple del Consell abordarà demà aquest tema.

El Consell de Mallorca, a través de l’IMAS, és l’ens que exerceix la competència en tema de menors. Disposa de 9 centres especials per a menors emigrants sense acompanyament amb més de 120 persones que hi resideixen. Catalina Cladera creu que “és el moment de que l’IMAS i el Consell facin una passa endavant i puguin oferir els seus recursos a la Conferència sectorial d’Infància i Adolescència, per assumir la quota solidària de menors que en acollida, per poder respondre a la crisi humanitària que viuen els serveis tutelars de Canàries, desbordats per la freqüent arribada de menors no acompanyats a les seves costes.

“No podríem entendre que el Consell de Mallorca no aculli aquests menors”. Cladera ha instat al PP a oposar-se radicalment al racisme i la xenofòbia de VOX, socis de Govern al Consell. Precisament demà, en el ple de la institució del mes de juliol, VOX ha presentat una moció que expressa amb tota la cruesa el posicionament racista i contrari a la tutela dels menors immigrants no acompanyats. La portaveu socialista creu que demà el PP ha d’escenificar el trencament amb aquesta postura xenòfoba. “Galmés i el PP del Consell ha de decidir si vol seguir governant amb VOX o si vol estar seguir treballant pels infants i adolescents emigrants de Mallorca i els seus drets”, ha dit Cladera.

“Des d’aqui convid al sr. Galmés a posicionar-se amb les forces que defensem el dret a la vida dels menors. Si això ha de ser a costa del seu pacte amb VOX, que es trenqui. Sigui valent”.  Cladera creu que “l’IMAS ara ha de moure fitxa. No pot donar l’esquena als menors”, per no quedar enfora de la resta de comunitats autònomes solidàries.

Cladera ha recordat que en el passat Debat de Política General de Mallorca els Socialistes “vàrem oferir un pacte de país a Galmés per que trenqui amb la ultradreta”, per fer millors polítiques en matèria de llengua cultura, Igualtat i diversitat, Medi Ambient i Canvi Climàtic, i per arribar a acords de llarga durada en matèria de territori, turisme i mobilitat. La dirigent socialista ha afegit ara la qüestió social referida als menors, com a un dels temes troncals de la legislatura que es podrien beneficiar d’aquest acord de país entre forces demòcrates, si Galmés expulsa del govern de Mallorca a l’extrema dreta de Vox.

En el ple de demà, el Grup Socialista també ha previst una pregunta de control, dirigida al president de l’IMAS Guillermo Sánchez, dirigida a conèixer la disponibilitat de l’IMAS per acollir menors immigrants no acompanyats.

Leave a Reply