Els Socialistes de Mallorca presentaran una iniciativa a tots els ajuntaments de l’illa per demanar que no escatimin cap esforç ni recurs en pal·liar els efectes de les noves restriccions

Mercedes Garrido: “segons hem calculat, els ajuntaments amb batlia socialista o en els quals formam part de l’equip de govern, ja han destinat més de 32 milions d’euros en ajudar als sectors productius, amb mesures com la bonificació de taxes municipals, sobretot la de fems i la d’ocupació de la via pública, i també amb ajudes i subvencions al comerç i la restauració local.

Els Socialistes de Mallorca han anunciat que presentaran una moció a tots els ajuntaments de l’illa per instar-los a què no escatimin cap recurs en pal·liar els efectes de les restriccions per mor de la pandèmia, i en suport a les ajudes aprovades pel Pacte de Reactivació.

Unes ajudes que la Secretària General, Mercedes Garrido, ha valorat molt positivament perquè “són unes ajudes per valor de 103,5 milions d’euros impulsades en temps rècord i que també arribaran a la butxaca de la ciutadania en temps rècord, per la qual cosa volem destacar l’esforç que una vegada més han fet les institucions quan se les ha necessitat per donar resposta a les preocupacions de la gent”.

En concret, Garrido ha destacat especialment l’esforç del Consell de Mallorca, “que la setmana passada ja va pagar 1,8 milions d’euros de la primera convocatòria d’ajudes de 1.500 euros a la restauració i que aquest mes arribarà als 3 milions d’euros”.

Per la secretària general, tot plegat “demostra la importància de la política, de les institucions públiques, i d’un Govern progressista que escolta, que té capacitat de diàleg i que compleix amb la paraula donada, perquè vam dir que no deixaríem a ningú enrere i és el que procuram fer”.

Malgrat això, Garrido s’ha mostrat conscient que “en un moment de màxima dificultat com l’actual molta gent ho passarà malament”, per la qual cosa “presentam aquesta iniciativa a tots els ajuntaments de Mallorca per demanar que no escatimin cap esforç ni recurs en pal·liar els efectes de les noves restriccions”.

De fet, Garrido ha avançat que els ajuntaments socialistes ja estan fent feina en aquest sentit des del principi de la pandèmia, perquè “segons hem calculat, els ajuntaments amb batlia socialista o en els quals formam part de l’equip de govern, ja han destinat més de 32 milions d’euros en ajudar als sectors productius, amb mesures com la bonificació de taxes municipals, sobretot la de fems i la d’ocupació de la via pública, i també amb ajudes i subvencions al comerç i la restauració local”.

Per a la secretària general, es tracta d’un “esforç sense precedents que demostra que quan venen mal dades hi ha dues maneres d’afrontar una crisi, la del PP abaratint acomiadaments, fent ERO, retallant totes les partides socials i imposant mesures de patiment que encara recordam; o com feim els socialistes, des del diàleg i el consens, protegint a les famílies i persones en situació de vulnerabilitat, protegint a treballadors, pimes i autònoms i ara al costat dels afectats per les restriccions amb el pla de xoc presentat divendres”. A més a més, Garrido ha emfasitzat que 230.000 persones de les illes ja s’han beneficiat d’algun tipus d’ajuda i que han arribat 1.900 milions d’euros a les illes en forma d’ERTO i altres ajuts.

Finalment, Garrido ha esperat que la moció que es presentarà als ajuntaments “no tengui el veto del PP, un partit tradicionalment d’Estat i de govern i que ara s’abraça a la ultradreta per instal·lar-se en el no a tot”. Per això, la socialista ha defensat que “la lluita contra la pandèmia ens competeix a tots, també a l’oposició, i mentre que veim que El Pi o Ciudadanos s’han implicat a través del Pacte de Reactivació, el PP s’ha posat de costat i sense aportar res a la sortida de la situació actual”.

Moció a tots els ajuntaments de Mallorca

El secretari de Política Municipal de la Federació Socialista de Mallorca, Juli Dalmau, ha concretat la iniciativa que els socialistes presentaran a tots els ajuntaments de l’illa, “amb l’esperit que les ajudes que s’han plantejat en el marc del Pacte de Reactivació tenguin un impacte dins l’àmbit municipal”.

Per això, la moció proposa que es manifesti el suport dels ens locals a les mesures aprovades en el pacte de reactivació, que els ens locals bonifiquin la taxa d’ocupació de via pública i de residus, almenys durant el primer trimestre del 2021, que els ajuntaments es sumin a la línia de 20 milions d’euros que ha establert el govern per a polítiques de xoc per als diferents sectors productius i que desenvolupin accions relatives a la reactivació del consum una vegada es relaxin les restriccions actuals.

“És una iniciativa que es planteja en positiu, com una proposta constructiva que cerca el suport de totes les forces polítiques per donar suport a les empreses de restauració local i comerços que pateixen dificultats”, ha explicat Dalmau.

Leave a Reply