Els i les Socialistes de Mallorca expressen el seu suport a uns pressuposts insulars que “donen una resposta valenta i contundent a la crisi perquè ningú quedi enrere”

La Federació Socialista de Mallorca ha aprovat una Proposta de Resolució per instar el Govern d’Espanya a aplicar els Fons Europeus en clau autonòmica i local i tenint en compte la incidència de la pandèmia a cada territori

La Federació Socialista de Mallorca ha reunit avui la Comissió Executiva de forma
semipresencial, amb la participació de la Secretària General dels i les Socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido, per analitzar l’actualitat política i els pressuposts del Consell de Mallorca per al 2021, que han explicat la Presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, i el Conseller Executiu d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom.

La Presidenta Cladera ha assegurat que “els i les socialistes ens sentim orgullosos de defensar uns pressuposts que representen una solució contundent i valenta a la crisi econòmica i social que patim, i que és tan diferent de la que vàrem veure en crisis anteriors”.

“Davant una crisi, l’administració ha de fer un esforç per aconseguir els recursos necessaris, i enfortir els serveis públics per no deixar ningú endarrere”, ha emfasitzat Cladera, destacant que “es prioritzen les partides socials i, de fet, l’IMAS gestiona prop d’un 50% del pressupost total”. A més, Cladera ha recordat que també es destinen partides importants a la reactivació econòmica i a l’impuls de la inversió als municipis.

Per al 2021, el Consell Insular de Mallorca gestionarà un total de 494 milions d’euros, que es podran veure ampliats fins als 520 milions gràcies al desbloqueig dels romanents de tresoreria per part del Govern d’Espanya.

D’altra banda, la Comissió Executiva ha aprovat una Proposta de Resolució relativa als Fons Europeus, mitjançant la qual ha acordat instar les institucions europees a accelerar el repartiment dels fons als Estats Membres i al Govern d’Espanya a tramitar els projectes amb celeritat per tal que els recursos arribin el més aviat possible.

A més, però, tal com ha explicat el Secretari de Política Municipal, Juli Dalmau “demanam al Govern d’Espanya que es fixi en les Comunitats Autònomes i els ens locals a l’hora de repartir els fons, i que es tingui en compte la incidència que ha tingut la pandèmia a cada territori”.

Dalmau ha assegurat que “també a la Unió Europea veim una manera molt diferent d’abordar la crisi econòmica i social, ja que mentre en la darrera recessió només veiem austeritat i retallades, aquesta vegada s’ha apostat per una política econòmica expansiva, i d’això ens hem de felicitar”.

Leave a Reply