El PSIB-PSOE celebra que els pressuposts del Consell per al 2021 continuïn la seva tramitació perquè “són els comptes que necessita Mallorca per sortir de la crisi”

Andreu Alcover ha assegurat que “PP, VOX i Ciutadans han reconegut, amb les seves esmenes, que el seu ideari no és vàlid per gestionar la recuperació econòmica i social”

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat inicialment els Pressuposts de la institució insular per a l’any 2021 amb els vots favorables dels partits de l’equip de govern i l’abstenció del Pi, rebutjant les esmenes a la totalitat presentades per PP, Ciutadans i Vox. Un fet que el Grup Socialista ha celebrat, ja que permet que segueixi la tramitació dels pressuposts “que necessita Mallorca per sortir d’aquesta crisi”.

Així ho ha explicat el portaveu socialista al Consell de Mallorca, Andreu Alcover, que ha assegurat que “hem presentat uns pressuposts que aposten per la reactivació econòmica i per crear un escut social que no deixi enrere ningú, que és just el que necessita la ciutadania en aquests moments”.

Alcover ha posat en valor que “malgrat la disminució d’ingressos, s’ha aconseguit presentar uns pressuposts que continuen creixent, i això és gràcies al desbloqueig dels romanents de tresoreria i a l’endeutament responsable de la institució”.

El socialista ha defensat que “generar deute, i cal recordar que ara mateix el Consell no en té, és un recurs del qual disposen les administracions per dinamitzar l’economia, i en aquests moments és absolutament imprescindible fer-ho”.

A més, ha celebrat que es puguin fer servir els romanents de tresoreria, que permetran ampliar els pressuposts dels 494 milions prevists ara fins als 520 milions d’euros, i ha recordat que “per molt que ara el PP es vulgui penjar una medalla, ha estat un govern liderat pels socialistes el que ha permès el desbloqueig d’aquests recursos que va segrestar la Llei Montoro”.

Alcover ha lamentat que “PP, Ciutadans i VOX han demostrat una actitud poc donada al diàleg, posant pals a les rodes a la recuperació econòmica amb esmenes a la totalitat o algunes esmenes parcials molt difícils de votar, i enfadant-se quan s’ha arribat a consensos amb altres partits, que és el que s’espera de nosaltres i de fet hauria de ser el camí a seguir”.

A més, ha criticat que “les esmenes parcials que han presentat són, en sí, contradictòries amb les seves pròpies esmenes a la totalitat, ja que demostren que estan d’acord amb el 99% de les partides dels pressuposts”.

De fet, ha asseverat que “els partits de l’oposició, amb les esmenes que han presentat, han reconegut que els seus principis no són vàlids per pilotar una sortida de la crisi, i en canvi, els nostres, sí”, ja que “demanen més subvencions, més ajudes i rescats per salvar famílies i empreses, i, en definitiva, una administració forta, que és el que nosaltres sempre hem defensat i hem procurat aconseguir, però en canvi és tan contrari del que varen fer ells l’última crisi”.

Leave a Reply