La ministra Rodríguez reivindica el PSIB-PSOE com l’únic partit que representa “una garantia de futur per a la ciutadania” de les Illes Balears

Armengol, Cladera i la ministra de Política Territorial i portaveu del Govern d’Espanya han inaugurat la Convenció Municipal de la Federació Socialista de Mallorca

La ministra de Política Territorial i portaveu del Govern d’Espanya, Isabel Rodríguez, ha reivindicat el PSOE com a l’únic partit amb capacitat d’aportar un projecte “amb idees, il·lusionant i esperançador” per a la gent i també l’únic que representa “una garantia de futur per a la ciutadania” de les Illes Balears.

Rodríguez ha intervingut en la inauguració de la Convenció Municipal de la Federació Socialista de Mallorca, que ha reunit a Algaida prop de 300 càrrecs institucionals i orgànics del partit, encapçalats pels candidats i candidates municipals a les eleccions dels 28 de maig. També han intervingut en la inauguració les presidentes del Govern de les Illes Balears i del Consell de Mallorca, Francina Armengol i Catalina Cladera, i la candidata a la batlia d’Algaida, Marga Fullana.

En aquest acte, la ministra socialista ha ressaltat que “només en el color vermell del PSOE hi ha esperança en el futur” i ha encoratjat els candidats municipals a continuar fent feina “mirant als ulls als ciutadans i amb el cap ben alt”, per continuar “acompanyant la gent com hem fet durant més de 140 anys”.

També ha tengut paraules per a les presidentes Armengol i Cladera i per a totes les dones que encapçalaran llistes als municipis. “M’agrada veure com les dones socialistes, quan estam en política, venim a canviar les coses”. En particular, sobre la presidenta Armengol, ha realçat com la socialista ha canviat la manera de fer política a Balears i ha reconegut que és “una referència per a mi”.

La ministra també ha tengut paraules d’agraïment no només per als batles i batlesses socialistes, sinó també per als equips de regidors i regidores. “Som el govern de la gent i de la majoria social, i aquesta legislatura ha quedat més clar que mai”, ha dit.

Per la seva banda, la Secretària General del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha reconegut la “magnífica feina de la Federació Socialista de Mallorca i de Catalina Caldera, perquè tenguem candidatures a tots els municipis de l’illa”, i els ha agraït “l’empenta i la força”.

“Som un partit que feim el que deim, per això és importantíssim tenir socialistes a tots els municipis de les illes per defensar la força d’un partit que té més present que mai i que és garantia de futur”, ha remarcat Armengol.

Precisament, avui els Socialistes de Mallorca presenten el document marc de la seva conferència política, la Convenció Mallorca 2030, l’acte central de la qual serà l’1 d’abril. “Tenim les persones, tenim la força d’homes i dones valentes que acumulen experiència, presenti i futur, i també tenim les idees, que és el més important”, ha insistit Armengol.

Relacionat amb això, ha recordat que les idees són l’element diferenciador del Partit Socialista respecte de la dreta. “Nosaltres volem governar per fer coses concretes que explicam, però el PP mai no diu què vol fer i no sabem per què no ho expliquen”, ha criticat la socialista, abans de sentenciar que “ja sabem què signifiquen els governs de dretes per a aquestes illes”.

Cladera, per part seva, ha emfasitzat que “amb el poder municipal que tenim els socialistes som i serem imbatibles”, posant d’exemple el municipi d’Algaida, on fa 32 anys que s’encadenen batlies socialistes. “Estic convençuda que Marga Fullana continuarà amb aquesta tradició, que Algaida seguirà sent socialista, i aquesta vegada amb majoria absoluta”, ha dit la Secretària General dels Socialistes de Mallorca.

La també presidenta del Consell de Mallorca ha remarcat que els socialistes “sortim a guanyar les eleccions del 28 de maig i el nostre millor aval és la força dels candidats i candidates municipals i els projectes que tenen per a la ciutadania, perquè no se’ns acaben les idees”.

Finalment, la candidata socialista a la batlia d’Algaida, Marga Fullana, ha expressat que “aquest municipi seguirà avançant gràcies a la gestió socialista”, perquè governs com el d’Armengol i Cladera esta demostrant “que es pot governar per fer la vida més fàcil, digna i justa”.

“Avançam gràcies al PSOE i malgrat les travetes del PP”

Rodríguez ha insistit que només avançam de la mà de governs socialistes i tot i els intents de la dreta de frenar els avenços més importants. “Em sorprèn escoltar ara que el PP se suma a això d’avançar”, en referència a la decisió del Tribunal Constitucional de tombar el recurs que fa 13 anys interposà el PP a la llei de l’avortament.

La ministra, com també Armengol, han criticat que el PP hagi estat en contra de tot i que l’única política que sàpiguen fer sigui “fer la traveta, oposar-se a totes les mesures i intentar generar por entre la ciutadania per paralitzar el país”.

Bones pràctiques socialistes i Convenció Mallorca 2023

La Convenció Municipal dels Socialistes de Mallorca ha continuat després de la inauguració amb dos grans blocs de formació.

El primer, amb dues taules rodones de bones pràctiques de la gestió socialista a Mallorca. En la primera hi han participat la batlessa de Son Servera, Natàlia Troya; el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez; Bàrbara Rebassa, qui ha estat batlessa d’Alcúdia els tres primers anys de legislatura, i Xisco Dalmau, regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Palma.

En la segona taula rodona, hi han participat el batle d’Inca, Virgilio Moreno; la regidora de Gent Gran i Medi Ambient de l’Ajuntament de Marratxí, Cristina Alonso; el batle de Puigpunyent, Toni Marí i Pep Lluís Urraca, qui ha estat batle de Santa Eugènia els dos primers anys de legislatura.

En el segon bloc, el coordinador de la Convenció Mallorca 2023, Javier de Juan, n’ha presentat les línies bàsiques, destacant els quatre eixos del document marc que servirà de base del programa electoral dels Socialistes de Mallorca per a les eleccions del 28 de maig: Generació d’oportunitats i reducció de les desigualtats, Evolució d’una economia lineal a una economia circular; Garantir el drets individuals de les persones i Defensa dels drets col·lectius de la nostra societat.

Source: Actualitat Fedaració Mallorca

Comments are closed