PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca i Unides Podem proposen la posada en marxa de la Comissió Política el proper 26 d’octubre

Es dona compliment així al full de ruta acordat al febrer, que preveia la posada en funcionament de la Comissió Política dins del Consell Rector de l’IMAS una vegada presentats els resultats de la Comissió d’Expertes i Experts

PSIB-PSOE, Més per Mallorca i Unides Podem proposaran al Consell Rector de l’IMAS la posada en marxa de la Comissió Política pels casos d’explotació sexual a persones menors d’edat el pròxim dia 26 d’octubre.

D’aquesta manera, es dona continuïtat al full de ruta que es va traçar al plenari de dia 9 de febrer i que va acordar la creació d’una Comissió d’Expertes i Experts per avaluar els protocols, protegir el tractament a les víctimes i aportar les millores necessàries, així com, posteriorment, la creació d’una Comissió Política en el si del Consell Rector de l’IMAS.

A la propera reunió d’aquest òrgan, que compta amb representació política de tots els partits, es definirà l’estructura d’aquesta Comissió Política, que té per objectiu analitzar les actuacions polítiques dutes a terme en relació als casos d’explotació sexual de persones menors d’edat.

El portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha remarcat que “es segueix amb el full de ruta que es va acordar el mes de febrer”, i ha reivindicat la “unitat” dels partits del Pacte “a l’hora de donar les explicacions que siguin necessàries”. En aquest sentit, ha posat de relleu la tasca de la Comissió d’Experts, primera passa d’aquest full de ruta, recordant el “compromís de l’IMAS de seguir les seves recomanacions”, ja que, tal com ha emfasitzat, “l’objectiu principal és evitar o reduir el problema de l’explotació, que no és exclusiu de l’IMAS, sinó que afecta diferents indrets, en diferents legislatures”.

 

El portaveu del grup de MÉS per Mallorca, Guillem Balboa, ha destacat que “és important rendir comptes i avaluar la gestió política”, però alhora ha dit que “el moment de fer-ho és després de concloure la comissió d’experts i el lloc més adequat per fer això és el Consell Rector de l’IMAS, perquè garanteix la presència de tots els partits i preserva la intimitat de les víctimes”.

Per la seva part, Magdalena Gelabert, portaveu de Unides Podem, ha explicat que “era urgent, per una qüestió de transparència, que aquesta comissió de responsabilitats polítiques es posés en marxa, com ja vam reivindicar. Per això estam satisfetes per fi de tenir una data. Des de Unides Podem creiem que si hi va haver negligències polítiques s’hauran de rendir comptes i depurar responsabilitats, ja que s’ha d’investigar fins el final si es va fer tot el que es podia fer per evitar aquesta desgràcia. Per suposat que donarem totes les explicacions que calguin de les iniciatives posades en marxa durant la nostra gestió, ja que quan vam entrar ens vam trobar una situació caòtica i deficitària. Per això, vam haver de reorganitzar i plantejar línies noves de feina per augmentar la vigilància i la protecció cap a les persones menors d’edat”.

Leave a Reply