Pere Joan Pons: “El 10 de novembre tornarem a fer història”

Més de 150 persones han fet costat els candidats al Congrés dels Diputats i al Senat en el primer acte multitudinari de la campanya electoral

Els Socialistes de les Illes Balears han donat el sus a la precampanya electoral amb un acte amb militants al qual han acudit més de 150 persones, davant les quals el candidat al Congrés, Pere Joan Pons, ha animat a anar a votar massivament el 10 de novembre convençut que “tornarem a fer història i consolidarem el projecte progressista que ja tenim a les Illes Balears”.

“Cada vot conta”, ha insistit Pons, qui ha recordat que “ja vàrem fer història el 28 d’abril, la vàrem fer el 26 de maig i ara entre tots hem de combatre l’abstenció per tornar-la a fer el 10 de novembre”.

El candidat socialista, que torna a ser el cap de llista del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats, ha exposat que el Partit Socialista és l’única “alternativa clara” a PP, Ciutadans i al “partit que propaga l’odi, la violència i la xenofòbia”, en referència a VOX. “Cada vot que no es faci -en al·lusió a l’abstenció- serà un vot que anirà directe a aquests tres partits”.

La secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha volgut fer costat als candidats al Congrés i al Senat en aquest acte, on ha assenyalat que “el partit està més fort que mai” i que l’objectiu és “anar a guanyar per segona vegada, però aquesta vegada encara millor”.

En aquest sentit, Armengol ha insistit en el missatge de la mobilització. “Anar a votar és un deure de totes i tots” i ha afegit que, precisament, per als socialistes, que “mai no ho hem tengut fàcil”, votar és una “una responsabilitat”, sobretot si “miram enrere i pensam què va passar a tanta gent que va lluitar per la democràcia”. “Ara, més que mai, hem d’honorar aquestes persones”, ha asseverat Armengol.

Per la seva banda, el candidat al Senat per Mallorca, Cosme Bonet, ha recordat la feina feta pel govern socialista a Espanya el darrer any, amb mesures que han permès apujar el salari mínim interprofessional, revalorar les pensions o lluitar contra la violència de gènere, “en la qual nosaltres sí que hi creiem, com també en la memòria democràtica”.

Polítiques aquestes, ha apuntat Bonet, que només han estat possibles perquè hi ha hagut un govern d’esquerres, motiu pel qual el candidat a senador ha demanat màxima mobilització el 10 de novembre, per no “lamentar durant 4 anys que la ultradreta ens governi per no haver invertit 20 minuts en anar a votar”.

“No hem de caure en el parany de la dreta i l’extrema dreta”, que no és altre que “l’abstenció”, ha expressat Bonet, alhora que ha recordat que “ja s’han tret la careta”, en referència als governs de Madrid i Andalusia. “El Partit Socialista som l’únic partit capaç de plantar cara a la dreta i no podem donar-los una segona oportunitat”, ha conclòs Bonet.

La també candidata al Senat per Mallorca, Susanna Moll, s’ha expressat en els mateixos termes que els seus companys, asseverant que allò que vol la dreta és calar en la ciutadania “el discurs de la frustració” per tal de “despistar-la de què és realment important”.

Moll, en aquest punt, ha fet referència a aspectes com els serveis socials, la lluita contra el canvi climàtic, la igualtat, l’educació o la sanitat públiques, que són, ha destacat, “tot allò que podem oferir millor els socialistes” i que fan que “la dreta estigui espantada perquè tenen port de perdre els seus privilegis”.

La socialista també ha recordat com la dreta i la ultradreta “juguen amb la mentida, el llenguatge i la visceralitat” com, per exemple, amb casos com la lluita contra la violència de gènere. “Neguen el nom, però en realitat el que fan és negar la realitat”.

Source: Federació de Mallorca – Portada FSM

Comments are closed