Alcover: “La presidenta Cladera ha presentat els pressuposts que necessita Mallorca per fer front a la crisi sense deixar enrere ningú”

El PSIB-PSOE valora molt positivament uns pressuposts “expansius, que blinden l’estat del benestar i generen un escut social sense precedents”

El PSIB-PSOE ha fet una valoració molt positiva dels Pressuposts del Consell de Mallorca per a 2021, que ha aprovat avui el Consell Executiu de la Institució i “són la resposta que Mallorca necessita per fer front a la crisi econòmica i social que ha provocat la pandèmia de la Covid-19”.

Així ho ha assegurat el Portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Andreu Alcover, que ha destacat que “en moments de màxima incertesa, el govern de Catalina Cladera aposta per uns pressuposts expansius que, lluny de les retallades, blinden l’Estat del Benestar i generen un escut social sense precedents perquè no quedi ningú enrere”.

Dels 496 milions d’euros del pressupost, 247 es destinen a polítiques socials, 124,1 a polítiques econòmiques i 42,6 a la protecció del medi ambient. A més, s’habilita un nou Fons Covid, amb una partida inicial de 20 milions d’euros per atendre les necessitats específiques derivades de la situació sanitària.

Per a Alcover, la lectura de les xifres demostra que “es prioritza l’atenció a les persones més vulnerables, com demana la situació que ha creat la pandèmia, però sense perdre de vista el full de ruta que ens vàrem marcar en els Acords de Raixa, que són transversals a totes les polítiques per sortir d’aquesta crisi”.

A més, el portaveu socialista ha posat en valor que “els pressuposts, que ja de per si son un 11% més elevats que els de 2020, podrien créixer fins als 520 milions d’euros gràcies al desbloqueig dels romanents que ha permès el Govern d’Espanya”, un fet que ha considerat “vital”, ja que en la situació actual “necessitam poder disposar de tots els recursos a l’abast”.

En aquest sentit, ha valorat, per últim “la capacitat del Consell de Mallorca de generar el deute que sigui estrictament necessari per poder disposar dels recursos que facin falta”, ja que això “demostra que s’ha fet una gestió impecable que ha deixat els comptes sanejats”.

Casos d’abusos i explotació sexual a menors

D’altra banda, Alcover ha manifestat el seu “astorament” davant la postura de l’oposició sobre els casos d’explotació i abusos sexuals a menors tutelats, i ha lamentat que “demanen explicacions i documentació, però en canvi es neguen a participar a la Comissió Política del Consell Rector de l’IMAS”.

Per això, ha criticat que “alguns partits volen fer un ús totalment partidista i polític de la problemàtica, no resoldre el problema”, fet que queda evidenciat ja que “en tot aquest temps no han presentat cap proposta de futur de cara a la resolució del conflicte, excepte Ciutadans, que va presentar-ne dues al febrer”.

Per últim, s’ha mostrat “molt sorprès” que els partits de l’oposició “només vulguin veure els expedients que s’han tramitat els anys 19 i 20”, ja que “el que s’ha de fer és arribar a l’origen de la problemàtica, i alguns dels casos que tenim acreditats es remunten a la darrera legislatura del PP”.

Leave a Reply