Els Socialistes de Sóller demanen que s’ajorni el ple extraordinari previst per demà i convocat només 48 hores abans de la seva celebració

Jaume Mateu reclama temps per poder valorar a fons les propostes, ja que està previst el debat sobre la incorporació dels romanents de tresoreria i “és un autèntic frau que es convoqui la Comissió d’Hisenda només una hora abans d’anar al ple”

Els regidors i les regidores que conformen l’Ajuntament de Sóller van rebre ahir, a les 8.41h del matí, una convocatòria de Comissió Informativa d’Hisenda i Especial de Comptes, que no s’havia anunciat prèviament en cap moment.

Una convocatòria important perquè, tal com ha avançat el portaveu socialista al consistori solleric, Jaume Mateu, “s’hi duu l’expedient que permetrà incorporar bona part dels romanents de tresoreria, la qual cosa fa temps que reclamam els socialistes i que serà possible gràcies a les modificacions fetes en la normativa en les darreres setmanes pel Govern d’Espanya”.

Un punt que després de la comissió, es durà a aprovació a un plenari extraordinari i urgent per al mateix divendres, una hora després de la comissió. Mateu ha valorat molt negativament aquest fet perquè “ja sabem que el batle Simarro és molt donat a fer aquestes coses, les quals estant al límit de la normativa, suposen un vertader frau per a la tasca d’oposició que ens toca fer”.

El portaveu socialista ha criticat que “és un insult a la ciutadania dur a ple un punt tan rellevant sense haver fet cap consulta ni tan sols haver anticipat que s’estava treballant en una proposta de modificació de crèdit per valorar de més de 6 milions d’euros, que es destinarà a tres projectes d’obra dels quals no se’ns ha explicat mai res i dels que els grups de l’oposició no tendrem ni 5 minuts per estudiar entre comissió i ple”.

En aquest sentit, Mateu ha lamentat que “l’equip de govern municipal ja ens ha donat prou mostres de manca d’informació i transparència cap els partits de l’oposició, però aquesta vegada s’han creuat totes les línies de la transparència, el bon govern i les bones pràctiques democràtiques”.

Per tot plegat, els Socialistes de Sóller demanen públicament que es retardi el ple extraordinari previst per demà dia 20, almanco una setmana, per tal que es pugui valorar i analitzar a fons la proposta presentada per l’equip de govern”.

Leave a Reply