PSIB-PSOE, MÉS i Unides Podem proposen una comissió d’experts per aportar solucions als casos d’explotació sexual a menors

Aquesta proposta es durà a votació al pròxim plenari del Consell de Mallorca

El portaveu del Grup Socialista al Consell, Andreu Alcover; el portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Guillem Balboa, i la portaveu d’Unides Podem al Consell de Mallorca, Magdalena Gelabert, han proposat aquest dilluns la creació d’una comissió d’experts per aportar solucions als casos d’explotació sexual a persones menors d’edat sotmeses a una mesura jurídica de protecció a la institució insular.  

 

La proposta de la creació d’una comissió d’experts comptarà amb un termini de 15 dies per cercar el màxim consens possible, per tal que en 3 mesos es pugui presentar un informe per avaluar els fets i tenir propostes d’acció futures. Aquesta iniciativa es durà a votació al pròxim plenari del Consell de Mallorca del proper 13 de febrer.

 

El portaveu socialista Andreu Alcover ha expressat que “els grups que donen suport al govern tenim clar que davant els fets d’abús sexuals a menors hem de saber el què ha passat i hem de tenir propostes per tal de minimitzar aquest problema social”.

 

A més, ha afegit que “tenim serioses dubtes que la comissió d’investigació que ha sol·licitat l’oposició pugui garantir la investigació que du a terme la fiscalia i la protecció dels drets i les dades personals dels menors”. De fet, Alcover ha declarat que “creim que tant PP com Vox no tenen el mateix objectiu que la resta. La seva idea principal és mantenir la polèmica mediàtica per treure’n un rèdit polític”.

El portaveu de MÉS per Mallorca, Guillem Balboa, a la institució insular ha explicat que “es tracta d’una proposta oberta a la qual esperam que se sumin els partits de l’oposició”. “La intenció és trobar la millor fórmula per garantir el benestar de les menors i trobar solucions”, ha dit Balboa.

Per la seva part, la portaveu del grup d’Unides Podem, Magdalena Gelabert, ha dit que “des d’Unides Podem consideram que aquesta comissió d’experts és una bona oportunitat per aportar solucions rigoroses, per tal que persones expertes puguin proporcionar la seva experiència. Esperam que l’oposició s’hi sumi, necessitam una col·laboració constructiva”. Gelabert ha afegit: “L’explotació sexual infantil i juvenil només es pot abordar si involucram a tots els agents socials”.

Per acabar, els portaveus han expressat la seva voluntat de posar les bases per minvar aquesta problemàtica. També, els tres portaveus han coincidit que “tots som necessaris, l’IMAS, Fiscalia, policia, guàrdia civil, govern i fins i tot l’oposició”. “Per això els hi demanam que se sumin a aquesta fórmula i facin propostes en positiu” han conclòs.

Leave a Reply