Alcover destaca en els 2 anys de govern de Catalina Cladera al Consell de Mallorca que “hem demostrat que la institució insular és útil, àgil, molt eficient i moderna”

El portaveu del Grup Socialista del Consell de Mallorca destaca la tasca feta durant la pandèmia, amb diversos plans d’ajuts per a famílies, empresaris, autònoms i plans per a fomentar inversions municipals a través dels ajuntaments

El portaveu del Grup Socialista del Consell de Mallorca, Andreu Alcover, fa balanç d’aquests dos anys de legislatura al Consell de Mallorca, encapçalat per la presidenta Catalina Cladera, que es compleixen avui 6 de juliol.

Alcover recorda que Catalina Cladera, en la seva investidura com a presidenta del Consell de Mallorca va dir que volia un Consell útil, visible i modern. “I no tan sols s’ha aconseguit aquest objectiu sinó que a més a més s’ha posat de manifest que la institució insular és àgil i eficient. Cert que aquesta és la nostra obligació, el nostre compromís adquirit i la responsabilitat de govern que hem assumit, però és importat fer un repàs a mitjan legislatura, de tot el que hem assolit aquests dos anys, perquè així podem fer rendició de comptes, mostrar com hem donat resposta a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes de Mallorca i com mantenim el nostre full de ruta de manera ferma”, expressa.

El portaveu socialista reconeix que aquesta mitja legislatura es valorarà, inevitablement, per la gestió que se n’hagi fet de la pandèmia, en primer lloc per protegir la salut de les persones i en segon lloc ajudant a quins més ho necessiten.

En aquest sentit, Andreu Alcover assenyala que “la prova que el Consell és molt útil i que ha fet un gran esforç en el control de la pandèmia la trobem en dades que certifiquen definitivament la gran gestió que d’aquesta se n’ha fet. Perquè a les residències de l’IMAS, el 2020 es varen reduir les xifres absolutes de mortalitat respecte a 2019, tot i la COVID-19. I avui fa més de cinc mesos que a aquestes mateixes residències no hi ha cap contagi”.

Així mateix, l’IMAS ha dotat un pla de xoc amb 18 M€ per afrontar en 2021 mancances assistencials i socials que la pandèmia ha fet aflorar.

“Un pla que ha inclòs aportacions extres per als serveis socials dels municipis que han hagut d’afrontar la demanda d’un nou perfil de persones necessitades de suport per les dificultats econòmiques sobrevingudes”, afegeix.

El portaveu incideix que, amb les competències del Consell, “la gestió ha estat impecable i molt àgil. Cal recordar que fou la primera institució que va pactar i executar un programa per sortir de la crisi, Mallorca Reacciona, amb un centenar de mesures i que mobilitza més de 100 M €, demostrant la utilitat i eficiència de la institució”.

Alcover recorda que també es va desenvolupar un pla de xoc dotat amb 23’5 M € per donar ajudes directes als sectors econòmics més afectats per la pandèmia (restauració, gimnasos, escoles de dansa, distribució majorista, sales de ball i discoteques, organitzadors esdeveniments, firaires, etc.), i una línia d’ajudes extraordinàries per al sector cultural de 0,75 M €.

“Les empreses cobraren poques setmanes després de sol·licitar-ho, demostrant amb això que el Consell és visible, útil, modern i eficient”, afegeix.

Continuant amb el balanç, Andreu Alcover destaca també la gestió del fons tripartit (Consell, GOIB i Ajuntaments) per valor de més de 22,5 M € per subvencions a empreses i autònoms de cada municipi afectats per la pandèmia. “Doblers necessaris, directes a la butxaca de qui ho necessita en el moment que més ho necessita, gràcies a la plataforma creada per aquest motiu per la Fundació Mallorca Turisme, que a més en aquest temps de pandèmia, no ha perdut de vista el seu objecte prioritari: guiar la gran campanya de promoció turística del destí Mallorca, de la mà del sector, per esperonar la recuperació turística i econòmica tan bon punt s’han obert les vies de comunicació amb mercats emissors”, destaca el portaveu.

També d’acord amb el Govern de les Illes Balears i els ajuntaments de Mallorca, el Consell ha cofinançat i tramitat ajudes a la inversió pública a tots els ajuntaments de Mallorca, per projectes d’eficiència energètica i sostenibilitat urbana, per un valor total de 39,5 M € que s’han sumat a les línies ja habituals a través del Pla d’Inversions d’interès Municipal (l’antic Pla d’Obres i Serveis) i el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), adjudicats en conjunt per 2020 i 2021 per gairebé 24 M€.

“El sentit de responsabilitat institucional ha permès que en aquest any de gran crisi, el Consell hagi reforçat el seu vessant municipalista. A les iniciatives ja esmentades també s’hi han sumat altres 10 M€ més d’inversió per a la renovació d’infraestructures esportives municipals”, explica Alcover.

Des del Grup Socialista del Consell també es vol destacar que la institució insular ha estat la primera administració a presentar un projecte de futur de la Mallorca que volem, Mallorca Circular, per tal d’executar una inversió de 800 milions de € provinents dels Fons Europeus “Next Generation”.

“A més, en aquests dos anys el Consell ha implantat l’administració electrònica, de manera que ara tots els seus tràmits es poden fer des de casa, a qualsevol hora i amb un clic, donant resposta així al nostre pla de modernització de la institució”.

Recursos addicionals

Leave a Reply