Alcover destaca les polítiques desenvolupades des del Consell de Mallorca per la recuperació econòmica i social, “a les quals donarem continuïtat durant 2022 amb un pacte d’esquerres fort i unit”

El portaveu del Grup Socialista del Consell de Mallorca fa balanç de la gestió de la institució insular al llarg de l’any 2021 i avança els eixos fonamentals previstos per l’any vinent

Andreu Alcover, portaveu del grup socialista del Consell de Mallorca, ha destacat avui les accions dutes a terme des de la institució insular per la reactivació econòmica de l’illa i pel desenvolupament d’un escut social sense precedents al llarg de tot l’any 2021.

“Un dels objectius principals d’aquest any ha estat la recuperació econòmica i la consolidació d’aquesta recuperació, qüestions que queden reflectides en unes dades macroeconòmiques que assenyalen un creixement econòmic que duplica la mitjana estatal i quasi triplica les dades de la zona euro”, ha destacat.

Acompanyat per Antònia Sastre, secretària d’Organització de la Federació Socialista de Mallorca, Alcover ha recordat com des del Consell de Mallorca es va enllestir el Pla Mallorca Reacciona, dotat amb més de 100 milions d’euros i un centenar de mesures executades, “arribant en temps rècord als beneficiaris, que en quinze dies ja disposaven de les ajudes per fer forn a la crisi derivada de la pandèmia”.

Així mateix, el portaveu del grup socialista del Consell de Mallorca ha valorat els més de 70 milions d’euros que es varen destinar als municipis, en col·laboració amb el Govern de les Illes Balears i els ajuntaments “que han estat peça clau en la gestió d’aquesta crisi i també de la reactivació econòmica”, ha assenyalat.

Andreu Alcover ha destacat que, a més d’afrontar les necessitats derivades de la pandèmia, des del Consell de Mallorca es va planificar el pla Mallorca Circular “un full de ruta que recull projectes fonamentals per a la Mallorca del futur, la Mallorca que volem, que comptarà amb l’impuls del Fons Europeus, amb una previsió d’inversió de 600 M€ fins a 2026 i que contempla inversions fonamentals basades en una triple sostenibilitat: mediambiental, social i econòmica”.

En aquest sentit, Alcover ha lamentat que l’oposició no hagi volgut participar en aquest document, que inclou fites molt importants pel futur de Mallorca.

Ha incidit en la vigència dels Acords de Raixa i en l’estabilitat del pacte d’esquerres per fer front als populismes totalitaris. “Encoratjam a continuar desenvolupant aquestes polítiques eficaces des del pacte d’esquerres, avalades ja amb 6 anys de gestió, i per fer dic contenció d’una extrema dreta molt contraproduent para la nostra terra”

Per altra banda, Alcover ha destacat un altre objectiu complit enguany, l’aprovació inicial del Pla Territorial de Mallorca “que s’ha aconseguit dins el termini i en la forma escaient” i ha valorat que també s’ha complit amb una altra fita rellevant, “les transferències d’ordenació Turística que es fan efectives aquest 1 de gener”.

Respecte a l’any vinent, el portaveu ha assenyalat que els objectius més destacats impliquen consolidar la recuperació econòmica, desenvolupar les competències de Turisme i començar a executar pla Mallorca Circular, entre altres.

Per concloure, Alcover ha incidit en els quatre grans eixos que marquen les polítiques del Consell de Mallorca: polítiques socials, econòmiques, mediambientals i municipals. “Polítiques eficaces i encertades que demostren que el Consell és una institució útil, visible i eficaç, i que seguirem desenvolupant durant l’any 2022 amb projectes valents i amb un pacte fort i unit”.

Leave a Reply