Alcover lamenta que el PP continuï sense fer cap aportació productiva per la protecció de menors i recorda que la feina feta en Mallorca pot ajudar a altres comunitats a millorar els protocols

El portaveu del Grup Socialista del Consell declara que davant els casos d’explotació sexual de menors tutelats detectats en Madrid, “esperàvem que el Partit Popular rectificàs en la seva política de desgast polític improductiu i se sumés per fer front comú contra aquesta xacra, però ja veim que prefereixen amagar la realitat”

Andreu Alcover, portaveu del grup socialista del Consell de Mallorca, ha destacat avui les accions dutes a terme des de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) per la prevenció i abordatge dels casos d’explotació sexual infantil i adolescent (ESCIA).

“El Consell de Mallorca ha estat pioner a l’hora de visibilitzar i afrontar el problema de l’explotació sexual a menors, per abordar amb valentia i responsabilitat aquesta terrible xacra social que, com s’ha demostrat no entén de territoris i, malauradament, afecta a totes les comunitats autònomes i a tots els països del món”.

Alcover ha recordat que l’IMAS ha estat pioner en l’impuls d’una Comissió d’Experts que ha elaborat un estudi líder en el nostre país amb l’objectiu de millorar els programes de prevenció i els protocols per a la detecció i l’abordatge dels casos.

“Es tracta d’un informe que marca el full de ruta d’actuació davant aquests casos que esperam pugui aplicar-se també en altres comunitats en les quals s’estan detectant casos d’explotació sexual en menors. En Mallorca ja fa anys que fem feina en aquest sentit i podem aportar la nostra experiència a altres territoris amb la finalitat de millorar la protecció dels menors”, explica.

El portaveu del grup socialista ha afegit que ja s’estan aplicant aquests protocols i que ja estan donant molt bons resultats gràcies a la coordinació de tots els agents implicats.

“És fonamental que treballem junts i coordinats per erradicar els abusos i els casos d’explotació sexual, per protegir als més vulnerables. Esperàvem que després dels recents casos d’explotació sexual de menors tutelats detectats en la Comunitat de Madrid, el Partit Popular rectificàs en la seva política de desgast polític improductiu per a sumar-se a la causa, però ja veim que no és així, que prefereixen continuar mirant cap a altre lloc sense demostrar gens d’interès real per la situació d’aquests menors”.

Alcover ha recordat que des del Consell de Mallorca es va actuar amb total responsabilitat i transparència, visibilitzant una realitat que des d’altres comunitats autònomes encobreixen.

“Els casos detectats recentment en Madrid han posat de manifest no tan sols que és una realitat que ens afecta a tota la societat, i no només, a aquesta comunitat. Si no també que els dirigents autonòmics del Partit Popular han volgut amagar aquesta realitat des del principi, demostrant una vegada més que el seu únic interès és partidista i dificultant així la resolució del problema, que és l’únic que hauria de preocupar-los”, expressa Alcover.

Andreu Alcover incideix que només visibilitzant aquesta realitat es pot fer feina per conscienciar a la societat, per prevenir i detectar els casos. ”La transparència hauria de servir per a visibilitzar la problemàtica i no per a estigmatitzar-la. Els casos existeixen i han existit sempre, es visibilitzin o no. És un deure de la institució informar i, de la resta d’agents, utilitzar bé aquesta informació”, ha assenyalat.

Alcover aclareix que “d’ençà que vàrem denunciar aquesta xacra social a Mallorca, hi ha hagut un canvi de mirada de la societat en general que és molt beneficiós per lluitar contra abusadors i proxenetes des de tots els àmbits. És clar que el primer pas per poder intervenir és la detecció de casos i per això no entenem com al Partit Popular de Madrid només li preocupa llevar-se d’enmig, eludir responsabilitats i mirar cap a altra banda, quan haurien d’estar sumant tots els esforços en millorar la protecció dels seus menors tutelats”.

Per altra banda, el portaveu dels socialistes ha lamentat l’interès partidista que demostra el Partit Popular de Mallorca generant dubtes infundats respecte al centre de menors de Santanyí “i demostrant una vegada més que per ells, els menors suposen un problema, mentre que per nosaltres suposa una oportunitat per a millorar la seva vida. Crec que continuen equivocant-se en les polítiques de menors i demostren la total falta de responsabilitat i empatia amb els més vulnerables”.

Alcover afegeix que “no entenem com poden criticar que aquests menors visquin en un centre ubicat en sòl rústic i valorat en 3 M€ i que sol·licitin llicències d’aquest habitatge quan és la seva casa. Hi ha algú conseller del PP que tengui llicència d’activitat per a la seva vivenda?”.

Leave a Reply