Els Socialistes de Mallorca desenvoluparan una campanya informativa i de debat sobre el nou Pla Territorial en els municipis de l’illa

El secretari de Política Municipal, Marc López, i el secretari de Territori i Habitatge, Eduard Soriano, avancen a més a més la presentació d’una moció als plens municipals per explicar els beneficis del nou PTI, obrir el debat i recollir propostes

La Federació Socialista de Mallorca desenvoluparà una campanya informativa en els municipis de l’illa al llarg d’aquest mes de gener i del pròxim mes de febrer per explicar el nou Pla Territorial que ha aprovat inicialment el Consell de Mallorca.

Així ho ha anunciat Marc López, secretari de Política Municipal de la FSM, durant la roda de premsa oferta avui junt amb el secretari de Territori i Habitatge, Eduard Soriano. “Com a partit volem posar-nos a disposició dels ajuntaments i entitats ciutadanes per explicar els detalls del document. Volem que sigui conegut a tot Mallorca i que hi hagi debat. Ara està en exposició pública i s’obre un termini d’al·legacions, per tant, com més debat hi hagi, més i millors aportacions tindrà”

Farem arribar la informació i el debat als consistoris i per això també “presentarem una moció conjunta en els plens municipals amb la finalitat de fer arribar el debat als consistoris, consideram que suposa una normativa important que ja ha iniciat el termini d’exposició pública, que ha de comptar amb la màxima transparència i participació”, ha expressat.

El secretari de Política Municipal també ha volgut felicitar públicament al Consell de Mallorca per la gran feina feta “i especialment a les dues socialistes que ho han encapçalat, la presidenta Catalina

Cladera i la consellera de Territori, Maria Antònia Garcias, per aconseguir un Pla Territorial que millora la protecció del nostre territori, del nostre paisatge i que contempla mesures de lluita contra el canvi climàtic”.

Per la seva part, el secretari de Territori i Habitatge, Eduard Soriano ha destacat del nou Pla Territorial de Mallorca que “dona seguretat jurídica als ajuntaments i canvia el model de creixement urbanístic d’on hem de créixer a com hem de fer-ho”.

Soriano ha destacat, així mateix, que “es ‘democratitza’ l’urbanisme a Mallorca, ja que el document es fa comprensible per a la ciutadania” i que tant la campanya informativa prevista als pobles i ciutats de Mallorca com la moció que es presentarà als plens dels ajuntaments tenen com a objectiu “explicar els beneficis del nou Pla Territorial, obrir el debat als municipis i recollir propostes que sense dubte enriquiran la normativa”.

Per concloure, Soriano ha incidit que, amb l’aprovació del nou Pla “acabarem amb el cicle de ‘desenvolupisme’ del Pla Territorial de 2004”.

Leave a Reply