Andreu Alcover: “Durant la seva legislatura, el PP no va fer res amb el contracte amb MAC Insular. 13 anys després, per fi hem trobat una solució al conflicte”

El portaveu del grup socialista al Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha valorat el curs polític a la institució insular

El portaveu del PSIB-PSOE al Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha valorat el curs polític a la institució insular. Alcover ha remarcat un punt que es durà al ple del pròxim dijous: l’acord en el contracte per la gestió de residus d’obra i demolició, voluminosos i pneumàtics amb l’empresa concessionària MAC Insular.

Sobre l’acord amb MAC Insular, Andreu Alcover ha destacat que “després de 13 anys de litigis i problemes, és una excel·lent notícia haver arribat a un acord. Això demostra una vegada més la feina de diàleg i negociació de l’equip de govern. Aquest acord suposarà un benefici per a tota la ciutadania”.

Alcover ha afegit que “és necessari recordar que en la legislatura del 2011 al 2015, el Partit Popular es va posar de perfil i no va fer absolutament res per intentar resoldre aquest conflicte. Quan nosaltres vàrem dur al plenari un acord per interpretar el contracte, com ens havia recomanat el Consell Consultiu, el PP va fer un discurs absolutament demolidor contra aquells que votàvem a favor d’aquella interpretació”.

Acords de Raixa

El portaveu socialista també ha volgut remarcar el compliment de més del 90% dels Acords de Raixa per part de l’equip de govern “tot i la pandèmia o la guerra d’Ucraïna, l’equip de govern ha complert el 92% del Acords de Raixa. Ara, la idea és continuar complint objectius”.

Mocions presentades per l’oposició al 2022

Durant la roda de premsa, Andreu Alcover ha comentat que l’any 2022 l’oposició al Consell Insular ha presentat un total de 64 mocions als plens de les quals se n’han aprovat la meitat, 32. “Això demostra el caràcter conciliador i dialogant de l’equip de govern” ha declarat Alcover.

Valoració general del curs polític al Consell de Mallorca

Finalment, Andreu Alcover ha fet una valoració general del curs polític “aquest curs polític ha estat marcat per la sortida de la pandèmia. Vam començar el curs portant la mascareta als plens i ara ja no és obligatòria portar-la. Des del Consell vam treballar de manera ràpida i efectiva per fer arribar els ajuts a la ciutadania amb el Pla Reacciona. A més, sempre està bé recordar la bona gestió de l’IMAS a les residències de gent gran”.

“Un altre fet que ha marcat aquest curs polític ha estat la guerra d’Ucraïna. Una vegada més, com amb la pandèmia, vam oferir una resposta ràpida i efectiva. Des del Consell de Mallorca vam aprovar el mes d’abril un paquet d’ajudes amb un total de 23 mesures per un valor de 44 milions d’euros” ha destacat Alcover.

El portaveu socialista al Consell de Mallorca ha conclòs “per últim, m’agradaria posar alguns exemples de com aquest curs polític hem avançat cap a la triple sostenibilitat (mediambiental, social i econòmica). En l’àmbit econòmic, cal destacar la recuperació econòmica amb unes grans xifres d’ocupació. Pel que fa a la sostenibilitat mediambiental, podem posar per exemple el projecte que hem iniciat de les 5 plantes de compostatge a Llucmajor, Santa Margalida, Marratxí, Calvià i Felanitx que tancaran el cercle de la matèria orgànica a Mallorca. Per acabar, en termes socials cal remarcar que l’any 2022 hem arribat a un màxim històric de més de 21 milions d’euros destinats als serveis socials municipals”.

Leave a Reply