Aprovació inicial dels Pressuposts 2022 del Consell, els més grans de la seva història, per reforçar l’escut social, consolidar les polítiques per la recuperació justa i impulsar accions per un creixement sostenible

El portaveu del grup socialista, Andreu Alcover, valora el vessant social i mediambiental dels comptes de la institució insular per l’any vinent, destaca l’aposta pel municipalisme i l’enfortiment de l’administració insular amb les plenes competències de Turisme

Avui s’han aprovat els Pressuposts del Consell de Mallorca per l’any 2022, uns comptes que han crescut any a any des que les forces de progrés governen a la institució insular, incrementant-se les partides socials fins a un 70% respecte del 2015.

Andreu Alcover, portaveu del grup socialista, ha valorat molt positivament el pressupost previst per la institució insular per l’any 2022 “unes comptes que creixen per consolidar les polítiques de recuperació econòmica, amb més despesa social que mai i un clar reforç dels serveis públics als municipis de Mallorca, fent costat als ajuntaments”, expressa.

Així mateix, Alcover incideix que els Pressuposts 2022, que poden arribar a 600 milions d’euros, “inclouen inversions importants i transversals per assolir la transició cap a un futur més sostenible, cap a una Mallorca més justa, més verda i més resilient”.

El portaveu ha lamentat que els grups de la dreta, Partit Popular, Vox i Ciutadans no han fet aportacions en benefici dels ciutadans i ciutadanes de Mallorca.

“Han tornat a mostrar les seves incoherències presentant esmenes a la totalitat i sense proposar cap partida ni cap proposta efectiva. És increïble que el Partit Popular hagi tornat a presentar un text amb errades i plagiat per tercer any consecutiu, la qual cosa es tradueix en una falta manifesta de capacitat”, denúncia.

Alcover assenyala que “un any més, la institució insular incrementa les partides en serveis i recursos per a la gent gran, per la joventut, per a programes d’igualtat i de lluita contra les violències masclistes, per a dinamització i promoció sociocultural i esportiva… i a més a més, amb el traspàs de les competències d’ordenació i inspecció turística, també s’incrementa un pressupost, en un 60%, que servirà per a seguir fent feina en un turisme més sostenible a Mallorca”.

En aquest sentit, Alcover també ha valorat positivament l’aprovació del traspàs de les competències d’ordenació i inspecció turístiques que també s’ha materialitzat al Ple extraordinari d’avui.

Per altra banda, el portaveu del grup socialista destaca “l’aposta clara pel municipalisme, la qual també es reflecteix als Pressuposts 2022 del Consell de Mallorca, amb més de 40 milions d’euros en inversions municipals consensuades amb cada ajuntament i que serviran per a continuar millorant la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes”.

El Ple d’avui ha estrenat la nova composició de l’equip de govern del Consell, amb Javier de Juan com a conseller de Presidència i Sofia Alonso, com a consellera de Drets Socials. I ha comptat, així mateix, amb la presència de Teresa Suárez, que deixa el seu càrrec per motius personals, i que s’ha acomiadat de tota la corporació mostrant tota la seva gratitud.

Leave a Reply