Aprovada la moció de PSIB-PSOE, Més i Unides Podem per reiterar la voluntat de cooperació del Consell de Mallorca davant la pandèmia

No deixar ningú enrere, compromís internacional amb la defensa de les persones i els pobles, treballar per conviure en un món més equitatiu i posar l’economia al servei de les persones, punts de la iniciativa aprovada

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat una moció conjunta presentada pel Grup Socialista, Més i Unides Podem, donant veu a una iniciativa del Fons Mallorquí de Solidaritat, per la qual la institució es compromet a no deixar a ningú enrere i a continuar amb la tasca de cooperació després de la pandèmia que ens està tocant viure.

El portaveu del Grup Socialista, Andreu Alcover, ha posat en valor la tasca del Fons Mallorquí de Solidaritat, a la qual ha expressat tot el suport dels socialistes. Constituït fa 30 anys, el Fons Mallorquí es dedica a crear sinergies i a aglutinar esforços de les institucions dirigides a la solidaritat, fent projectes de cooperació i emergència en els països del sud.

D’aquesta manera, Alcover ha explicat que “el que es vol amb aquesta moció és deixar clara la voluntat de cooperació de totes les institucions davant la pandèmia de la COVID-19”.

Per això, la iniciativa insta el Consell a no deixar ningú enrere, a mantenir un compromís internacional amb la defensa de les persones i els pobles, a treballar per poder conviure en un món més equitatiu i a revisar i transformar el model de societat on vivim per posar l’economia al servei de les persones.

Per al portaveu socialista “són quatre punts que poden generar un acord unànime o majoritari”, tot i que és una iniciativa que es volia llegir com a Declaració Institucional, la qual cosa no ha estat possible per la negativa de Vox.

Finalment, la proposta conjunta dels partits que donen suport a l’equip de govern ha estat aprovada amb els vots a favor de tots els grups menys vots, la qual cosa Alcover ha considerat “un greu error i un menyspreu a la tasca encomiable del Fons Mallorquí de Solidaritat”.

Leave a Reply