Aprovada la proposta socialista per la implantació de l’Agenda 2030

També queda aprovat per unanimitat la continuïtat del conveni de l’hipòdrom de Manacor

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous la implantació de l’Agenda 2030 i la promoció del pla d’acció que es basa en 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Una moció presentada pel PSIB-PSOE i els socis de govern Unides Podem i Més per Mallorca que defensa una Mallorca sostenible tan econòmica, social com mediambientalment. 

 

L’agenda 2030 és un instrument per aconseguir el repte d’un planeta més igualitari i sostenible, amb una planificació estratègica coherent i transversal que permeti retre comptes a la ciutadania de l’actuació institucional davant les evidències científiques avalades per l’informe d’Avaluació Global sobre la Biodiversitat (IPBES) que reconeixen el camí de la reducció de les emissions com a forma per protegir l’existència d’un futur per al planeta.

 

El portaveu del Grup Socialista del Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha lamentat que “la negativa de Vox impossibilitàs aprovar aquest acord com declaració institucional”. A més ha afegit que “VOX s’ha desmarcat amb els dos temes que fins ara hi havien estan consensuats amb totes les forces polítiques com és la violència de gènere i la lluita del canvi climàtic, però la majoria del plenari li donarà suport i serà molt beneficiós per l’illa de Mallorca”.

Hipòdrom de Manacor

 

A més, el ple ordinari ha aprovat per unanimitat la continuïtat del conveni de l’hipòdrom de Manacor amb el Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Manacor i l’Institut Hípic. Un acord que permet una passa endavant en la gestió d’aquesta infraestructura que rebrà una inversió de 240.000 euros. 

 

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha explicat que “és una inversió que permetrà continuar impulsant el trot, una activitat molt lligada històricament al Llevant de Mallorca i a Manacor”.

Leave a Reply