Els Socialistes de Mallorca defensen que la millor manera de combatre la ultradreta és amb un pacte progressista al Govern d’Espanya

Pons: “El PSIB-PSOE ha estat el partit més votat a les tres convocatòries electorals i ha sabut mantenir el lideratge en respecte a les altres formacions polítiques”.

L’Agrupació Socialista de Palma Nord ha organitzat un debat obert amb el diputat per Balears Pere Joan Pons, el senador per Mallorca Cosme Bonet i la secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Mercedes Garrido, per tractar i debatre diferents temes com la formació d’un Govern progressista a Espanya o l’actualitat política a Balears conjuntament amb la militància.

 

D’aquesta manera, una de les qüestions més comentades ha estat l’any electoral, que ha comptat amb tres comicis, i els possibles pactes de govern per aconseguir un executiu progressista que es faran en l’àmbit estatal després de les passades eleccions del 10 de novembre.

 

Sobre aquests assumptes, Pons ha destacat que “els socialistes de les Illes Balears han d’estar contents amb el resultat que ha aconseguit el PSIB-PSOE”. A més, ha subratllat que “el nostre partit ha estat el més votat a les tres convocatòries i ha sabut mantenir el lideratge en respecte a les altres formacions polítiques”.

 

Tot seguit, el diputat conjuntament amb el senador per Mallorca Bonet han analitzat l’acord que s’està forjant amb Unides Podem. “Un acord clarament progressista i d’esquerres que és el que sempre hem defensat al PSIB-PSOE perquè va en consonància amb el pacte que tenim en l’àmbit de les Illes Balears”, han explicat Pons i Bonet.

 

Pel que fa al senador, Bonet ha exposat que “la ciutadania després de la moció de censura es va il·lusionar amb el canvi de polítiques després de set anys de govern de retrocés quant a polítiques de benestar i retallades en serveis socials i públics”. Per tant, ha explicat el senador que “fou aquesta il·lusió la que ens va dur a la victòria a l’àmbit estatal i es va mantenir perquè el PSOE va obtenir resultats semblants al novembre”.

Per la seva part, Garrido ha analitzat la situació política a escala autonòmica i ha defensat que “el PSIB-PSOE està fent polítiques d’esquerres gràcies al pacte sòlid que ha de ser un exemple per l’Estat de cara al pròxim pacte de govern”. A més, ha valorat la bona feina per part dels socialistes que s’està duent a terme des del Govern balear i el Parlament”.

 

Polítiques progressistes per evitar l’avanç de la ultradreta

 

Una altra qüestió que ha sorgit al debat ha estat l’avanç de la ultradreta a Espanya, Bonet ha explicat que “la millor resposta als missatges demagògics de la ultra dreta és combatre’ls amb polítiques d’esquerres progressistes que desmenteixin tots aquells invents, fake news i missatges simplistes que utilitzen per avançar electoralment.

 

Així, el senador ha explicat que “la responsabilitat més immediata que tenim els socialistes és aconseguir que la ultradreta no guanyi més terreny al panorama polític, per això hem d’aconseguir un pacte d’esquerres sòlid a Espanya”.

 

Per concloure, Garrido, Pons i Bonet han agraït tota la feina feta i la implicació dels militants socialistes per donar resposta a l’organització en totes les convocatòries electorals que hi ha hagut aquest any.

Leave a Reply