Armengol: “Els socialistes ens deixarem la pell perquè a Balears es reparteixi bé la riquesa i no es quedi en la butxaca d’uns quants”

La presidenta del Govern i candidata a la reelecció, Francina Armengol, ha qualificat de “notícies meravelloses” la signatura del nou conveni de comerç i l’increment en les nòmines dels treballadors de l’hostaleria del conveni que va entrar en vigor l’1 d’abril

La Secretària General del PSIB-PSOE, presidenta del Govern de les Illes Balears i candidata a la reelecció, Francina Armengol, ha refermat en un acte a Santa Margalida el compromís dels socialistes “de deixar-nos la pell perquè a les Illes Balears es reparteixi bé la riquesa que general, i no que aquesta quedi a les butxaques d’uns quants”.

Ha fet aquestes declaracions justament després de la signatura aquest dematí al Consolat de Mar del conveni de comerç, pel qual s’incrementaran els salaris en el sector un 11,1% en tres anys, amb efectes retroactius des de l’1 d’abril. Es tracta d’una mesura que beneficiarà més de 82.000 treballadors i treballadores de l’arxipèlag.

“Aquesta setmana hem tengut notícies meravelloses”, ha insistit la socialista, recordant que el primer de maig es va fer efectiu l’increment dels salaris en les nòmines dels treballadors del sector de l’hostaleria.

“El nostre partit va néixer fa 144 anys per defensar els drets dels treballadores, i per això és un orgull per mi poder dir que tenim 132.000 persones més fent feina ara que quan vaig entrar a governar el 2015”, ha remarcat Armengol, qui ha incidit en el fet que “no només és important el nombre, sinó també les condicions, ja que tenim millors salaris i millors condicions laborals en general, gràcies a la reforma laboral”. “Hem aconseguit pujar tots els convenis col·lectius que hem negociat”, ha recordat la socialista.

Cal recordar que a més d’aquesta pujada de l’11,1% en tres anys per al sector del comerç, que beneficiarà 82.000 treballadors i treballadores de les Illes, en els darrers anys també s’ha incrementat un 25% el salari del sector de l’hosteleria, que ocupa més de 140.000 persones a tot l’arxipèlag.

Presentació de la candidatura socialista a Santa Margalida, Can Picafort i Son Serra de Marina, encapçalada per Xisco Bergas

Armengol ha demanat tot el suport el pròxim 28 de maig per a l’equip que encapçala Xisco Bergas, de qui ha dit estar segura que serà el pròxim batle de Santa Margalida.

“Xisco serà un batle excepcional, perquè estima el seu municipi i sap perfectament què necessiten els seus veïnats i veïnades”, ha dit la socialista sobre el candidat municipal, emfasitzant la mescla de joventut i experiència dels homes i dones que l’acompanyen a la candidatura, un equip “valent i compromès que sap què necessita el poble i què necessitam per al nostre futur”.

“Jo em deixaré la pell perquè en Xisco sigui batle, perquè ja és hora que Santa Margalida, Can Picafort i Son Serra tenguin un batle que faci feina pensant en tothom, i això Xisco Bergas ho representa a la perfecció”, ha conclòs la socialista.

Per la seva banda, la Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca, presidenta del Consell de Mallorca i candidata a la reelecció, Catalina Cladera, ha reclamat “el canvi necessari” a Santa Margalida, Can Picafort i Son Serra de Marina, el qual “només pot arribar de la mà de Xisco Bergas i la candidatura que l’acompanya”.

“En Xisco encapçala un magnífic equip que farà possible que el 28 de maig recuperem la majoria progressista al municipi, que canviarà de cap a peus cap a bé”, ha ressaltat Cladera.

Sobre el candidat, Cladera també ha destacat la seva joventut, però també la seva capacitació per ser el pròxim batle de Santa Margalida. “Té una visió claríssima de cap a on ha d’anar el municipi; és la persona ideal per governar Santa Margalida, Can Picafort i Son Serra de Marina”.

Finalment, Bergas, qui ha presentat una a una les persones que l’acompanyaran en el camí cap a la batlia del municipi, ha reconegut que per a ell “és un honor servir al municipi i ajudar a fer que el projecte socialista, un projecte que se centra en les persones i en la seva qualitat de vida, es pugui escampar per tot Mallorca”.

Sobre el projecte, Bergas ha destacat que amb un govern progressista, l’ajuntament farà feina pels ciutadans, “pel seu present i el seu futur”, i no “per les ambicions personals dels seus governants, com fa molts d’anys que passa a Santa Margalida”.

Source: Actualitat Fedaració Mallorca

Comments are closed