Catalina Cladera: “Amb el pacte amb l’extrema dreta, el PP ha menyspreat una institució tan important com el Consell de Mallorca”

La presidenta en funcions del Consell de Mallorca i secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera, ha valorat el pacte entre PP i VOX que afecta al Consell de Mallorca

La presidenta en funcions del Consell de Mallorca i secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera, ha ofert declaracions als mitjans de comunicació per fer una valoració del pacte entre el Partit Popular i VOX i com afectarà a la institució insular.

Cladera ha mostrat el seu rebuig a l’acord entre els dos partits i ha remarcat que “amb el pacte amb l’extrema dreta, el PP ha menyspreat una institució tan important com el Consell de Mallorca”.

La secretària general de l’FSM ha lamentat el pacte entre el PP i VOX per “tot el que suposa per aquestes illes i per Mallorca”. A més, ha criticat que s’hagi utilitzat el Consell de Mallorca com a “moneda de canvi dins tota aquesta negociació”.

Cladera ha afegit que “VOX no ha entrat ni al Govern Balear ni a Palma,  però sí que ho ha fet al Consell de Mallorca. El Partit Popular, el senyor Galmés i la senyora Prohens han demostrat que aquesta institució no pinta res”.

La presidenta en funcions del Consell de Mallorca, Catalina Cladera ha comentat que “el senyor Galmés comença com un president dèbil, perquè no ha pintat res dins aquesta negociació. Ha estat capaç de vendre aquesta institució. Galmés ha mentit, durant tota la campanya va dir que no deixarien entrar a VOX dins l’equip de govern del Consell i és el primer que han fet”.

Cladera ha mostrat la seva preocupació perquè aquest acord suposa una “involució en tot: temes lingüístics, temes de memòria democràtica, LGTBI, temes socials, etcètera. Estam preocupats per les polítiques que es faran. També ens preocupa que aquest govern neixi dèbil i que es menyspreï una institució tan important com el Consell de Mallorca”.

Finalment, Cladera ha conclòs que faran una oposició “ferma i vigilant perquè no es torni enrere en els drets i avanços per Mallorca. Deixam una institució molt reforçada a nivell financer, recursos i projectes europeus. Projectes de futur per una Mallorca que hauria d’avançar cap a una sostenibilitat econòmica, ambiental i territorial, però que sabem que no serà així amb l’entrada de VOX dins de la institució. El partit d’extrema dreta nega el canvi climàtic”.

Leave a Reply