Catalina Cladera defensa uns pressuposts 2020 per a una Mallorca sostenible social, ambiental i econòmicament

La presidenta del Consell de Mallorca, juntament amb el conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha presentat els pressuposts per al 2020 de la institució a les agrupacions socialistes de Mallorca i a la Comissió Executiva insular

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, han presentat el pressupost de la institució insular per al 2020 davant les agrupacions socialistes de l’illa, defensant que són uns comptes per avançar cap a una Mallorca sostenible social, ambiental i econòmicament.

Tant Cladera com Colom han assegurat que aquests comptes arriben en un moment de bona situació econòmica per a la institució, ja que “el Consell de Mallorca està molt sanejat, té un nivell de deute molt baix i amb aquests pressuposts surt del Pla Econòmic i Financer, per la qual cosa presentam uns comptes nets de condicionants”.

Cladera s’ha mostrat satisfeta pels comptes que dilluns s’aprovaran previsiblement de forma inicial, ja que “són 480 milions de pressupost consolidat, la qual cosa suposa 132 milions més i un 37,8% més de recursos que el 2015”.

Uns comptes que pels socialistes permetran avançar cap a una Mallorca més sostenible social, econòmica i ambientalment. De fet, aquests tres eixos s’enduen el gruix del pressupost insular, amb un 91% del total dels recursos, assolint 255 milions per a política social, 128 milions per a política econòmica i 42 milions per a política mediambiental.

En concret, els pressuposts per al 2020, i en un context d’incerteses, tornen a augmentar els recursos per a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials. De fet, tornen a ser els pressuposts més socials de la història de l’illa, amb 76,6 milions d’euros més per a aquest àmbit que el 2015, el que suposa un 60,3% de recursos més per a polítiques socials des que governen els socialistes. Un pressupost que també servirà per dotar de recursos les noves competències en matèria d’igualtat i diversitat.

Tant Cladera com Colom han destacat també la forta inversió en els ajuntaments de Mallorca, amb recursos per a la lluita contra el canvi climàtic, per a les obres i serveis municipals, per als serveis d’informació turística i per al fons d’activitats culturals, entre d’altres.

En relació al principal motor econòmic de l’illa, el turisme, els socialistes han exposat que els recursos públics aniran destinats a la promoció del producte turístic diferenciat, potenciant Mallorca com a destinació més enllà del tradicional sol i platja, insistint en la promoció turística digital, la presència a fires o la potenciació de l’illa com a espai de rodatges.

L’àmbit de la igualtat i la diversitat també agafarà un nou impuls amb els pressuposts per al 2020, amb els quals es podrà augmentar l’assistència psicològica a víctimes de la violència masclista, s’augmentaran els punts d’atenció a les víctimes i s’ampliaran les convocatòries de subvencions.

La trobada ha estat oberta per la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido.

Source: Federació de Mallorca – Portada FSM

Comments are closed