El PSIB-PSOE qualifica d’incoherents les esmenes de l’oposició als pressupostos per al 2020 del Consell, ja que només discrepen en un 6,7% del total dels comptes

El portaveu socialista del Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha valorat els
pressupostos per a 2020 com un full de ruta “prudent, social i responsable” que
marcaran el punt de no retorn per a la sostenibilitat d’aquesta illa”.

El portaveu del Grup Socialista del Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha valorat aquest divendres les esmenes presentades pels pressupostos del 2020 pels grups de l’oposició de la institució insular. Alcover ha destacat la “incoherència” de les esmenes a la totalitat i parcials dels partits, ja que només discrepen amb un 6,7% del conjunt. Per la qual cosa, el portaveu socialista ha suposat que les dretes donen suport al 93,3% dels pressupostos.

En concret, Alcover ha incidit, en el cas de Vox, que “és un despropòsit intentar llevar totes les partides destinades a lluitar contra la violència masclista, just el mateix dia de la celebració del Dia Internacional per l’Eliminació de les Violències Masclistes que coincideix amb el el Ple del debat dels pressupostos per a 2020.

Quant a Ciutadans, el portaveu del Grup Socialista ha destacat que “les esmenes presentades per C’s són d’una incoherència absoluta en demanar el compliment de la regla de despesa i l’augment de 10 milions d’euros pel Consell per part del Govern balear”.

Pel que fa a les esmenes presentades pel Partit Popular, Alcover ha explicat que “els populars estan presentant esmenes parcials que afecten només el 4,4% del total dels pressupostos”.

Pressupostos prudents, socials i responsables

Des del Grup Socialista de Mallorca, Alcover ha valorat els pressupostos per a 2020 del Consell de Mallorca com un full de ruta “prudent, social i responsable” que “marcaran el punt de no retorn per a la sostenibilitat d’aquesta illa”. A més, ha apuntat que “la institució insular es troba més que sanejada per poder fer front a noves polítiques pels mallorquins”.

D’aquesta manera, el portaveu ha explicat que “ens trobam amb els pressupostos amb més despesa social de la història”. En concret, la partida s’incrementa un 60% respecte a 2015, la qual cosa Alcover ha destacat que “permetrà impulsar una Mallorca més sostenible tan econòmica, social com ambientalment”.

Cal incidir que del total dels pressupostos que compten amb 480 milions d’euros, 42 milions d’euros es destinen a polítiques que defensen el medi ambient i permetran combatre el canvi climàtic. A més, el portaveu socialista ha incidit que “són uns pressupostos feministes, amb un augment dels recursos per prevenir la violència masclista i el suport a les dones víctimes.

També, Alcover ha explicat que “són uns pressupostos municipalistes, amb inversions per a obres i serveis municipals, activitats culturals i amb mesures per combatre el canvi climàtic, a més d’uns pressupostos que combinen la protecció del nostre territori i entorn amb una promoció del turisme de qualitat i del producte alternatiu al sòl i platja”.

Leave a Reply