Catalina Cladera es compromet a destinar 40 milions d’euros del Consell de Mallorca a la compra d’habitatges per posar-lo a disposició dels col·lectius vulnerables

Francina Armengol: “El partit socialista és l’únic partit que pot garantir el dret a l’habitatge pels residents de les Illes Balears”

La secretària general de la Federació Socialista de Mallorca i candidata a revalidar la presidència del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha anunciat a l’acte de cloenda de la Convenció Mallorca 2030 que la pròxima legislatura es compromet a “destinar 40 milions d’euros del Consell de Mallorca a la compra d’habitatges per posar-lo a disposició dels col·lectius vulnerables”.

Cladera ha afegit que “volem que gent gran, persones amb discapacitats o les persones procedents del sistema d’inclusió social puguin tenir una nova via al seu abast per trobar un habitatge en règim de lloguer”.

D’altra banda, la secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, ha expressat que la pròxima legislatura es continuarà amb l’equilibri entre visitants i residents, apostant per “un turisme sostenible basat en la qualitat i no en la quantitat”.

A més, Cladera ha afegit que “el nou Pla Territorial i el PIAT eliminaran definitivament la concessió de noves places turístiques, no només a zones turístiques madures, sinó a tota Mallorca, per seguir avançant cap al model de turisme sostenible i de qualitat que volem”.

La candidata a la presidència del Consell de Mallorca ha fet incís en la importància d’apostar per una mobilitat sostenible fomentant l’ús del transport públic amb una gestió més propera que , segons Cladera, “només podrem assolir si a partir de la pròxima legislatura gestionam les competències en matèria de Mobilitat”.

Cladera ha comentat que “el model del partit socialista, que aposta per una mobilitat sostenible fomentant l’ús del transport públic, és totalment oposat al model del Partit Popular, que aposta pels cotxes i asfalt i més asfalt”.

En una part del seu discurs, Cladera ha destacat la gestió de l’IMAS i l’aposta pel Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID). Cladera també ha posat en valor la tasca a les residències de Mallorca i ha assenyalat que “durem a terme un Pla per a la gestió insular de residències, per ordenar aquest servei a la dependència. Amb un model amb centres més petits i agradables”.

Finalment, Cladera ha assegurat el compromís i l’aposta per l’àrea metropolitana de Mallorca (conformada per Calvià, Palma, Marratxí i Llucmajor) amb la creació d’una de gestió exclusiva amb el diàleg constant amb els ajuntaments. Cladera ha comentat que una de les primeres actuacions serà “crear un pla conjunt de mobilitat i millorar els espais verds adjacents entre aquests municipis, en especial a les àrees del futur pulmó verd metropolità a la Serra de na Burguesa, al voltant del Torrent Gros i al Torrent dels Jueus”.

La cloenda de la Convenció Mallorca 2030 ha comptat amb la participació de la presidenta del Govern Balear i secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, que ha remarcat que “el partit socialista és l’únic partit que pot garantir el dret a l’habitatge pels residents de les Illes Balears”.

Armengol ha continuat que “venim de governs que venien solar públics per fer hotels de luxe. Des del partit socialista apostam pel model contrari, comprar hotels d’una o dues estrelles per fer habitatge públic”.

La secretària general del PSIB-PSOE també ha fet referència a l’aposta del partit socialista per millorar les condicions laborals i de salut de les cambreres de pis i ha declarat que “qui digui que els llits elevables són una tonteria o és que mai ha fet un llit o és que no està capacitat per governar aquesta comunitat autònoma”.

La presidenta del Congrés dels Diputats i viceprimera secretària del Partit Socialista de Catalunya, Meritxell Batet, també ha estat present a la cloenda i ha declarat que, tant Francina Armengol com Catalina Cladera, es caracteritzen per “la capacitat de treball i la capacitat de lideratge. Des del partit socialista feim polítiques útils per tots els ciutadans i ciutadanes”.

Convenció Mallorca 2030

Avui ha conclòs la Convenció Mallorca 2030 organitzada per la Federació Socialista de Mallorca, un procés que va començar fa mesos amb reunions i trobades amb més de 100 persones (coordinadors, experts i entitats). En aquests mesos també s’han fet dos actes sectorials a Inca i a Marratxí centrats en drets socials i territori.

La mesa de la Convenció Mallorca 2030 ha estat presidida per l’actual batle d‘Artà i candidat a revalidar el càrrec, Manolo Galán, que ha destacat que “el Partit Socialista ja està preparat. Està a peu de carrer preparant les millors propostes electorals per als seus municipis”.

El batle de Marratxí i candidat a revalidar el càrrec, Miquel Cabot, ha donat la benvinguda al seu municipi, on s’ha celebrat l’esdeveniment.

Durant la jornada d’avui s’han debatut i votat de les esmenes presentades per les diferents agrupacions socialistes de Mallorca. En total s’han presentat més de 60 esmenes. Més de 200 delegats i delegades de les diferents agrupacions de Mallorca han participat en la votació i en la Convenció Mallorca 2030.

Els més de 200 delegats i delegades de Mallorca han votat per unanimitat el document marc final de la Convenció Mallorca 2030 que servirà per elaborar el programa electoral dels socialistes de Mallorca per a les eleccions del pròxim 28 de maig.

La Convenció Mallorca 2030 es divideix en quatre eixos centrals: la generació d’oportunitats i reducció de les desigualtats; l’evolució d’una economia lineal a una economia circular; garantir els drets individuals de les persones i la defensa dels drets col·lectius de la nostra societat.

A més, durant el matí s’han fet dues dinàmiques de grup: la gent com a centre de les polítiques de territori i els reptes de futur per garantir els drets socials.

Per acabar el dia, el coordinador de la Convenció Mallorca 2030, Javier de Juan, ha explicat les conclusions finals de la Convenció i del document.

A la cloenda de l’acte hi ha participat la presidenta del Congrés dels Diputats i viceprimera secretària del Partit Socialista de Catalunya, Meritxell Batet; la presidenta del Govern Balear i secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol i la presidenta del Consell de Mallorca i secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera.

Leave a Reply