Cladera anuncia l’eliminació de la llista d’espera en dependència, 500 noves places residencials i 1.000 places per a croniciat

La candidata socialista al Consell de Mallorca ha explicat les propostes en matèria de benestar social durant una visita al mercat de Sa Pobla amb la candidata a la batlia, Xesca Mir

La candidata del PSIB-PSOE al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha estat present al mercat de Sa Pobla, on ha aprofitat per explicar algunes de les propostes dels socialistes en matèria de serveis socials, acompanyada per la candidata a la batlia, Xesca Mir, i pel número vuit de la candidatura insular, Andreu Serra.

Cladera ha avançat que els socialistes continuaran amb l’aposta decidida pel benestar social, que aquesta legislatura ha suposat un increment pressupostari del 33% en polítiques socials des del Govern, i d’un 44% per a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials des del Consell.

De cara als pròxims quatre anys, Cladera ha anunciat que l’objectiu dels socialistes és que “la gent major pugui elegir on vol ser atesa i cuidada”. En aquest sentit, la candidata socialista ha explicat que “volem estendre el servei d’atenció social a domicili a tota Mallorca, amb una inversió de 8,5 milions d’euros anuals, que ens permetrà eliminar la llista d’espera en dependència”.

Un objectiu ambiciós que, tal com ha defensat Cladera, suposarà també la creació de “250 nous llocs de feina de professionals especialitzats que es contractaran per ampliar aquest servei i arribar a tots els municipis de la nostra illa”.

A més a més, la candidata a la presidència del Consell de Mallorca també s’ha compromès a continuar creant places de residència, per donar resposta a qui vulgui ser atès en aquest àmbit, de manera que “crearem 500 noves places a tot Balears, de les quals 250 seran a Mallorca”.

Cladera també ha fet èmfasi en l’aposta dels socialistes per l’atenció a la cronicitat iniciada també aquesta legislatura, i que veurà els seus resultats els pròxims quatre anys “amb la creació de 1.000 places per atenció a la cronicitat, amb el nou Son Dureta que ja està iniciat, Verge del Toro, Can Misses i l’Hospital de Felanitx”.

Finalment, la candidata socialista ha assegurat que “també farem una llei autonòmica de protecció de la gent major, perquè la gent pugui viure a mesura que envelleix de forma digna, independent i saludable”.

En qualsevol cas, amb aquest seguit de propostes Cladera aspira a “donar respostes a tothom en un moment en què la gent viu més anys, per la qual cosa no volem deixar ningú enrere”.

Leave a Reply