Endavant aspira a “governar amb una àmplia majoria a Ses Salines per fer realitat la millor legislatura que hagi conegut el municipi”

Xisco Antich ha demanat el vot per als socialistes “perquè necessitam una Europa d’aliances per fer front als grans reptes del futur”.

Un centenar de persones han assistit a la presentació de la candidatura de la coalició Endavant de Ses Salines, liderada pel socialista Bernat Roig i que integren membres del PSIB-PSOE, MÉS i independents.

El senador Xisco Antich, acompanyat del senador electe Cosme Bonet, la Secretària General de la FSM, Mercedes Garrido, la Secretària d’Organització del PSIB-PSOE, Silvana González, i membres de les llistes al Consell i al Parlament, ha donat el seu suport a la candidatura, destacant “la capacitat d’entesa i transformació que s’ha fet a Ses Salines governant en minoria”.

Per la seva banda, Roig ha assegurat que “tenim un magnífic equip, gran i transversal, que està fent una feinada per preparar la pròxima legislatura”, i ha demanat el vot ja que “podria ser la millor que hagi conegut el municipi si tenim una majoria àmplia”.

El saliner s’ha compromès a dur a terme algunes actuacions “immediates” la propera legislatura, com ara “reduir a zero el deute de l’Ajuntament, que ja ho hem deixat preparat, i licitar el manteniment de l’enllumenat públic, que per fi serà possible després de les millores que hi hem realitzat”.

De la mateixa manera, ha advertit que “moltes de les propostes que du l’oposició als seus programes ja estan fetes o licitades”, avisant que “ens ha costat molt desterrar la mentida de l’Ajuntament, i no podem permetre que torni”.

“Aquesta legislatura hem realitzat més de quatre milions d’euros d’inversions de serveis i obres, i hem fet feina en cadascun dels àmbits, i així i tot tenim moltes propostes, perquè quatre anys no basten i ens queda moltíssim per fer”, ha assegurat Roig, demanant la confiança pel 26 de maig ja que “ens jugam seguir en aquest rumb o perdre tot rumb possible”.

També el senador Xisco Antich ha demanat el vot de progrés per a les properes eleccions, destacant la feina que ha fet l’executiu de Francina Armengol per “retornar la pau a les escoles i construir una societat educada, recuperar l’Estat del Benestar, lluitar contra el canvi climàtic, i garantir el futur de les generacions vinents amb una llei de residus i una llei de canvi climàtic pioneres a tota Europa”.

Per això, ha assegurat, “és necessari que els socialistes seguim quatre anys més en el govern, ja que és qui ha fet aquestes lleis, qui creu en elles, que hauria de tenir l’oportunitat d’aplicar-les”, i ha advertit que “sempre que ha entrat un govern de dretes després d’un govern progressista ha tirat enrere tota l’evolució”.

De la mateixa manera, el senador ha avisat que “tenim una dreta que no vol que siguem majors d’edat, que no vol que a les illes decidim sobre el que ens afecta, que vol que Madrid ens ho tuteli tot”, i per això, ha demanat que dia 26 “sortim a jugar la segona part del partit, que és la més important”.

Antich també ha advertit que “no ens oblidem de les eleccions europees pensant que ens queda molt enfora”, ja que “el segle passat, l’auge dels populismes ens va dur a estats autoritaris”, i ara “l’ultradreta s’està organitzant”.

Per això, “Davant una dreta que defensa una Europa atomitzada, hem d’apostar més que mai per l’Europa de les aliances, ja que l’Estat-Nació ha quedat petit i un país sol no pot fer front als reptes de la globalització”, ha assegurat, demanant per tant “un vot progressista el 26 de maig”.

Leave a Reply