Cladera: “exigim al sr. Galmés en persona que convoqui un ple extraordinari del Consell per explicar la gestió de la sra. Bonet com a consellera d’Hisenda i les circumstàncies de la seva dimissió”

El Grup Socialista al Consell demanarà un ple extraordinari per que el president del Consell de Mallorca “pugui explicar a tots els mallorquins tot allò que ha passat amb l’ex consellera Pilar Bonet. Cladera ha afirmat que “Galmès ha mentit” en justificar ahir la dimissió per motius personals, quan avui s’ha sabut que es tracta d’uns fets greus que “posen en dubte tota la gestió de la consellera d’hisenda del Consell durant els set mesos de legislatura”

Les informacions publicades avui per un mitjà de comunicació a l’entorn de la dimissió de l’ex-consellera d’Hisenda del Consell de Mallorca, Pilar Bonet, donen un nou caire a la situació creada dins de l’executiu PPVOX de Llorenç Galmés. Per aquest motiu la portaveu socialista al Consell, Catalina Cladera, ha exigit aquest matí “la convocatòria d’un ple extraordinari de la corporació per que el sr. Galmés ens pugui explicar tot el que ha passat” en relació a la renúncia de Bonet. Cladera creu que Galmés “ha mentit als mallorquins” quan ahir en nota pública es va atribuir la renúncia de Bonet a “circumstàncies personals”, quan les informacions aparegudes avui apunten a un rerefons molt més greu relacionat amb l’activitat professional de la ja ex-consellera.

Per això els socialistes demanen Galmés “quina ha estat la gestió de Bonet durant aquests set mesos de legislatura”, per que els fets coneguts “posen en dubte aquesta gestió”. Cladera ha recordat que els pressupostos del Consell de 2024 es van presentar desquadrats, amb ingressos i despeses que no coincidien; i també ha recordat que la conselleria d’Hisenda va ser clau en la signatura de 43 milions d’euros que s’han destinat a mantenir la tarifa dels fems de Mallorca tal i com estava. Exemples de “mala gestió del Consell que els socialistes hem denunciat repetidament durant aquests mesos” segons ha dit Cladera.

Tot això qüestiona la gestió del sr. Galmés al capdavant del pacte PPVOX al Consell de Mallorca. Cladera ha afirmat que “si el sr. Galmés sabia tot això que s’ha destapat avui i ho ha estat ocultant és gravíssim, i per això necessitam que ens doni totes les explicacions”. Cladera considera rellevant saber “perquè Galmés va nomenar Bonet, quina gestió ha fet al Consell, i tot el que ha passat a l’entorn de la seva sortida sobtada”.

Els socialistes de Llucmajor també han anunciat la petició d’un informe d’auditoria de l’Ajuntament de la localitat, atès que Pilar Bonet va exercir com a regidora d’Hisenda durant els quatre anys de la passada legislatura, amb batlia del PP en mans d’Èric Jareño.

 Leave a Reply