La proposta d’obrir al públic la Torre Picada de Sóller dues hores al mes seria una “presa de pèl” i una “manca de sensibilitat cap al patrimoni públic de Mallorca”.

Segons les informacions publicades, l’Ajuntament de Sóller i el Consell de Mallorca estarien preparant un conveni de gestió de la Torre Picada que suposa que l’horari d’obertura del monument quedarà restringit a dues hores al mes. De confirmar-se aquest extrem, la portaveu socialista al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, qualifica de “presa de pel” la decisió, que fa pràcticament inviable l’accés al patrimoni públic adquirit la passada legislatura pel Consell de Mallorca.

L’obertura de la Torre Picada a la ciutadania per espai de dues hores al mes durant 8 mesos l’any seria, cas de confirmar-se, “una presa de pèl i una manca de sensibilitat cap al patrimoni públic de Mallorca” ha expressat la portaveu dels Socialistes del Consell, Catalina Cladera.

Cladera ha fet referència a la moció que el Grup Socialista al Consell va presentar al ple de la institució el passat mes de desembre, i que es va aprovar gairebé per unanimitat, per actuacions dins la comarca de Sóller. Una de les propostes aprovades instava al Consell i a l’Ajuntament de Sóller a signar i executar accions en 15 dies per organitzar l’obertura de la Torre Picada, repartint les tasques i càrregues econòmiques necessàries, per mantenir l’obertura “almanco 1 cop per setmana”. Cladera ara lamenta que “es vulneri impunement aquest mandat del ple del Consell de Mallorca, a instàncies de la nostra moció”, al temps que ha exigit que en les negociacions entre Consell i Ajuntament de Sóller “es tingui en compte l’acord de ple insular per regular un mínim d’obertures setmanals durant tot l’any”.

El portaveu del Grup Socialista a l’Ajuntament de Sóller, Jaume Mateu incideix en que la gestió de la Torre Picada “incideix de nou en un cas de gestió molt deficient de l’Ajuntament de Sóller”, que no es capaç de tirar endavant cap projecte. Mateu ha recordat el recent cas de la paralització de les obres de Ses Escolàpies, que comportarà l’exili sense data de retorn de les entitats culturals que la tenien com a seu, i a banda, la pèrdua de més de 2 milions d’euros de finançament europeu que ja estava concedit.

“Obrir la Torre Picada dues hores al mes és ridícul, i tuda la inversió feta per a la compra del monument que va tramitar el Consell de Mallorca en 2022”. L’Ajuntament de Sóller a la passada legislatura va abanderar la recuperació per a la ciutadania d’aquesta edificació emblemàtica per als sollerics, però ara “sembla que no és un tema que els importi massa”.

“S’ha de facilitar que la ciutadania pugui visitar-la perquè és un monument públic i adquirit amb els doblers de tots. Bastaria amb pensar un sistema de gestió que permeti fer aquesta visita de forma segura i sense afectar la bona conservació de la torre”, ha proposat el portaveu socialista.

Leave a Reply