Cladera: “Exigim un major compromís de Govern i Consell en la lluita contra l’allotjament turístic il·legal”.

La portaveu socialista, Catalina Cladera, troba “insuficient” que GOIB anunciï que disposa de les dades per investigar les comercialitzadores d’allotjaments turístics il·legals, “si els inspectors del Consell no poden creuar les dades”.

La portaveu socialista al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha considerat “incomplert i poc valent” l’anunci conjunt que han fet avui Govern i Consell en referència a la persecució de l’oferta d’allotjament turístic il·legal a Mallorca. “Els srs. Costa i Galmés han anunciat que l’Agència Tributària de les Illes Balears disposa de dades sobre empreses que comercialitzen habitatges de lloguer vacacional a Mallorca, però no han dit com faran per que el Consell les pugui usar per a trobar i sancionar l’oferta il·legal”, ha dit Cladera, que ha “exigit un major compromís” en perseguir l’oferta no reglada.

Des de gener de 2022 és el Consell de Mallorca la institució que gestiona l’Ordenació Turística a l’illa, i per tant és l’encarregada d’inspeccionar, perseguir i sancionar, si és el cas, les il·legalitats que es puguin descobrir en referència a l’activitat turística a l’illa.

De fet, les dades de l’AEAT que ara estan en possessió del GOIB són les que es van demanar des del Consell el passat mes de febrer, amb una carta de l’aleshores conseller de insular de Turisme Andreu Serra, precisament per agilitzar l’acció inspectora de la institució i la lluita contra el lloguer vacacional il·legal.

“El GOIB disposa ara d’aquestes dades per que durant la passada legislatura nosaltres vàrem fer aquesta gestió amb l’AEAT i el GOIB”, ha dit Cladera. “Ni Costa ni Galmés han aclarit com pensen fer per que el Consell puguin fer servir aquestes dades per la seva funció inspectora”, ha afirmat la portaveu socialista al Consell; “si ni el GOIB ni el Consell de Mallorca PPVOX no actuen amb determinació contra l’activitat turística no reglada, l’anunci de Costa i Galmés serà paper banyat”.

El Pla d’Inspecció del Consell de Mallorca per combatre l’allotjament turístic il·legal es va posar en marxa durant la passada legislatura, en el primer trimestre d’enguany, amb diverses mesures que van incloure l’increment de cinc inspectors més a la plantilla, actuacions conjuntes amb la Policia Local de Palma per detectar usos no permesos, i l’acord amb la UIB per a poder geo-localitzar els habitatges fora de normativa.

Leave a Reply