S’aproven les mocions del Grup de Consellers Socialistes al Consell de Mallorca sobre parcs fotovoltaics, educació 0-3 i projectes finançats amb fons Next Generation al ple de la institució

Els socialistes al Consell de Mallorca s’adhereixen a les dues declaracions institucionals que s’ha aprovat a l’inici de la jornada, en suport al poble del Marroc que ha patit la devastació del terratrèmol a la comarca de Marràqueix, i en commemoració de la Setmana Internacional de les Persones Sordes

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat, en diferents graus d’acord les tres mocions que el Grup Socialista ha presentat al ple. En una jornada en la qual s’han aprovat dues declaracions institucionals que han fet suport, d’una banda, al poble del Marroc en relació a la devastació causada pel terratrèmol que ha sofert la zona de Marràqueix, amb més de 2.500 víctimes  mortals. El cònsol marroquí Abdellah Bidoud, ha estat present en el moment de la lectura de la declaració institucional.

D’altra banda, el Consell de Mallorca també ha mostrat la solidaritat cap a les persones sordes i amb dificultats auditives, en el si de la Setmana Internacional de les Persones Sordes.

En referència a les mocions presentades pel Grup Socialista, la referida a la zonificació de les instal·lacions de generació d’energies renovables ha quedat aprovada parcialment, per instar a al Consell a  acabar la tramitació de la modificació 4 del Pla Territorial de Mallorca, que ja compta amb un text acabat i de consens realitzat dins la passada legislatura. No obstant això la portaveu socialista, Catalina Cladera ha apressat a l’equip de govern PPVOX a queè aquesta aprovació es produeixi amb efectes immediats.

Aquesta regulació serà clau per saber com i on es poden instal·lar els parcs de fotovoltaiques i com han de ser les instal·lacions domèstiques.

En el tocant a la Moció per garantir els projectes compromesos finançats amb fons europeus, també s’ha aprovat parcialment, en dos dels quatre punts de que constava.

El conseller Javier de Juan ha advertit del risc de renunciar a aquest finançament, que estan adjudicats per valor de 150 milions d’euros compromesos en 122 projectes, una part dels quals gestionats pel Consell, i altres per la majoria d’ajuntaments de Mallorca. L’Oficina de Fons Europeus, creada en la passada legislatura, haurà de ser potenciada, per garantir els tràmits necessaris per mantenir i justificar les inversions rebudes, al mateix temps que s’executen els diferents projectes.

La tercera de les mocions presentades pel Grup Socialista ha obtingut el suport del ple, per la millora de l’etapa educativa 0-3 anys, per instar al Govern de les Illes Balears a incrementar els recursos destinats al cicle 0-3 anys i a crear més places d’escoletes educatives per apostar fermament perquè esdevingui un cicle de caràcter educatiu com la resta de cicles  i etapes educatives.

La moció, defensada per la consellera Sofia Alonso, també proposa prioritzar la convocatòria ja prevista per part de l’anterior equip de govern i pressupostada amb una partida d’1 milió d’euros, per facilitar el procés d’adaptació de les guarderies a la nova normativa, que ha de permetre als centres assistencials poder-se adaptar a la nova normativa.

Leave a Reply