Cladera: “davant l’absència de gestió de PPVOX al Consell d’aquests dos mesos ens preguntam si el sr. Galmés ‘pinta’ alguna cosa davant del Govern”

La portaveu socialista, Catalina Cladera, ha posat de manifest que en els dos primers mesos de gestió PPVOX el Consell de Mallorca no ha fet cap avanç en matèria de traspàs de competències que li són pròpies, com Agricultura o Costes i Litoral per Mallorca.

La portaveu del Grup de Consellers Socialistes al Consell, Catalina Cladera, ha advertit de la manca absoluta de gestió de l’equip de govern PPVOX i de la inacció total en quant als tràmits necessaris per a rebre les competències que l’Estatut d’Autonomia reserva a les institucions insulars.

Cladera, s’ha dirigit al president del Consell i li ha demanat si ja s’havia reunit amb diferents consellers del Govern per parlar de competències inherents a la institució insular: “S’ha reunit amb la sra. Vidal per parlar de com afecta el decret d’habitatge a Mallorca i a les competències del Consell? S’ha reunit amb el sr. Lafuente, per les competències de Costes i Litoral? S’ha reunit amb el sr. Simonet, per les competències d’Agricultura?”

La portaveu socialista ha alertat que, lluny de treballar per augmentar les competències del Consell de Mallorca, l’actual administració PPVOX “vol la recentralització de competències cap al Govern”, un fet que es demostra amb accions de l’executiu de Prohens com la creació d’una Direcció General de Coordinació i Harmonització Urbanística, que suposa una duplicitat amb les competències del Consell en aquesta matèria”.

Les recents declaracions del conseller de Turisme del GOIB tampoc deixen en bon lloc la posició institucional del Consell: “el sr. Galmés s’ha passat la campanya electoral dient que eliminaria la moratòria per la concessió de noves places turístiques a Mallorca, mentre que ara el sr. Bauzà diu que la manté. S’ha reunit amb vostè o amb el conseller Marcial abans de fer aquestes declaracions?” ha preguntat Cladera, davant l’evidència que l’Ordenació Turística suposa una competència que gestiona el Consell de Mallorca des del passat 2022.

La portaveu Cladera ha conclòs que l’absència d’ambició en rebre noves competències i en gestionar les que ja es tenen, suposen que el Consell perd el seu pes institucional, per la qual cosa fa palès que “el sr. Galmés no ‘pinta’ res davant del Govern”.

Leave a Reply