Els socialistes de Mallorca demanen que el Consell culmini la zonificació dels parcs fotovoltaics de Mallorca

La portaveu socialista, Catalina Cladera, ha presentat les iniciatives del Grup Socialista al Consell pel ple de demà, amb mocions sobre la modificació del Pla Territorial, per la millora de l’etapa educativa de 0-3 anys, i la tramitació dels projectes amb finançament de Fons Europeus.

El Grup de Consellers Socialistes al Consell de Mallorca insten al ple del Consell a què es doni compliment a algunes de les iniciatives que es van iniciar al final de la passada legislatura. Amb aquest objectiu es presenten 3 mocions al ple de demà, sobre la zonificació de Mallorca per a la instal·lació de punts de generació d’energia renovable; per la millora de de l’etapa educativa 0-3; i per instar l’equip de govern a mantenir les tramitacions de projectes del Consell i dels ajuntaments que compten amb finançament de fonts Next Generation.

“Estem preocupats per que l’equip de govern PPVOX al Consell no s’ha posat a fer feina, i en aquest ple no du cap tema de gestió”, ha dit Cladera. Una preocupació que es fa palesa per que “en aquests dos mesos no hem sentit dir l’equip de govern ni una paraula en referència a energies renovables, descarbonització i sostenibilitat”, ha dit la portaveu socialista.

Zonificació de les instal·lacions de generació d’energies renovables.

La moció que es presenta al ple insta al Consell a  acabar la tramitació de la modificació 4 del Pla Territorial de Mallorca, que ja compta amb un text acabat i de consens. “Gràcies a la feina feta durant la passada legislatura, el Consell de Mallorca disposa un text legal preparat per fer la modificació 4 del PTI per permetre una regulació clara de les instal·lacions de fotovoltaiques a Mallorca”.

El Grup de Consellers Socialistes pretén Mallorca compti ja amb aquesta regulació que permetrà saber com i on es poden instal·lar els parcs de fotovoltaiques i com han de ser les instal·lacions domèstiques. Una regulació imprescindible en un entorn de progrés de les energies renovables, i promoció d’alternatives als combustibles fòssils, que són molt més contaminants i agreugen el procés del canvi climàtic que pateix el planeta. 

Moció per garantir els projectes compromesos finançats amb fons europeus

La segona de les mocions que es presenten també sorgeix de la preocupació que PPVOX ens provoca respecte la poca diligència per seguir tramitant fons europeus per finançar projectes de valor afegit per Mallorca i pels seus municipis.

“Volem que demà en el ple l’equip de govern del Consell de Mallorca es comprometi en ferm, amb l’ús dels fons Next Generation UE com a font de finançament prioritari per a la transformació de Mallorca” ha dit Cladera, que ha advertit que “seria un error renunciar a aquest finançament”. En total hi ha més de 150 milions d’euros compromesos en 122 projectes, alguns dels quals són directament gestionats pel Consell, i altres per la majoria d’ajuntaments de Mallorca.

Una feina que ha coordinat l’Oficina de Fons Europeus, que ha de ser potenciada, segons es defensa a la moció. 

Millora de l’etapa educativa 0-3 anys

La tercera de les mocions presentades pels socialistes insta al Govern de les Illes Balears a incrementar els recursos destinats al cicle 0-3 anys i a crear més places d’escoletes educatives per apostar fermament perquè esdevingui un cicle de caràcter educatiu com la resta de cicles  i etapes educatives.

L’abril d’enguany el Consell de Mallorca, a través de l’IMAS, ja va aprovar el Reglament pels centres d’atenció infantil no educatius a Mallorca. “Ara instem al Consell que apliqui ja aquest desenvolupament normatiu”, ha dit Cladera.

La moció també proposa prioritzar la convocatòria ja prevista per part de l’anterior equip de govern i pressupostada amb una partida d’1 milió d’euros, per facilitar el procés d’adaptació de les guarderies a la nova normativa.

 

Leave a Reply