Cladera: “la destitució d’una consellera d’Hisenda suposadament implicada en un cas de desfalc milionari estén l’ombra de la corrupció al Consell de Mallorca de la ma del PP”

La portaveu del Grup Socialista al Consell, Catalina Cladera, ha demanat una auditoria externa de tots els expedients i factures amb la participació de l’ex-consellera Pilar Bonet, per que es pugui aclarir la gestió transparent dels set mesos en què ha estat Consellera d’Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca. Cladera ha titllat Galmés de “mentider recurrent per no haver aclarit convenientment si coneixia els fets amb anterioritat a la destitució, o al fet que es va “vestir de dimissió per motius personals” el que realment havia estat un cessament a instàncies del mateix Galmés.

Els socialistes del Consell de Mallorca han demanat l’encàrrec d’una auditoria externa per poder revisar tots els expedients de la institució en què ha estat implicada l’ex-consellera d’Hisenda Pilar Bonet, destituïda el passat dijous, hores abans que es conegués de manera pública la seva implicació en un suposat cas de desfalc a l’empresa privada a on Bonet va fer feina, prèviament a que Galmés la nomenés consellera a principis de la present legislatura. Catalina Cladera també ha demanat en la seva intervenció una “relació de despeses de Pilar Bonet en els set mesos que ha estat consellera”.

“Són fets molt greus que una consellera d’Hisenda hagi de ser obligada a dimitir per estar implicada en un presumpte cas de desfalc milionari”, ha apuntat Cladera, uns fet que suposen que de nou “l’ombra de la corrupció torna a planar sobre el Consell de Mallorca, de la ma del Partit Popular”. Cladera no ha entès que el mateix Galmés s’hagi negat a fer aquesta auditoria externa i s’hagi limitat a treballar amb els serveis interns del Consell de Mallorca i l’informe a posteriori de la Sindicatura de Comptes. “Amb el respecte al control intern, vostè (en referència a Galmés) no ha de tenir por a una auditoria externa”. Acte seguit Cladera ha preguntat Galmés si “posaria la ma en el foc per la gestió de Bonet, i si en cas que surti alguna irregularitat, presentarà la seva dimissió com a president”.

Cladera ha recordat que Bonet ha estat la consellera que va presentar uns pressupostos del Consell de 2024 desquadrats a l’aprovació inicial, i també ha mostrat dubtes respecte la tramitació d’un expedient de 43 milions d’euros per destinar a deixar la tarifa dels fems urbans tal i com estava en 2023, un expedient “mai vist, amb un president que “ho ha avalat” i una consellera d’Hisenda  “que ho ha firmat”.

La portaveu socialista ha qüestionat el relat dels fets al voltant de la destitució de Bonet que s’ha difós des de l’entorn del mateix Galmés: “Bonet no va dimitir, és vostè qui la va fer dimitir i a més va ocultar els fets” que el van dur a prendre aquesta decisió. La socialista ha instat Galmés a aclarir si coneixia les presumptes acusacions que pesen sobre Bonet amb anterioritat.

Cladera també ha demanat per la participació de la presidenta del Govern Marga Prohens en tota la trama viscuda des del mateix dijous, a causa de la reunió mantinguda per dos membres del seu gabinet, i del portaveu parlamentari del PP amb Galmés en el despatx presidencial de Palau Reial, en el decurs del ple ordinari del Consell. “Què li van contar els enviats de Prohens? Li va ordenar la sra Prohens que destituís Bonet? Prohens va dir que hauria de dimitir vostè, sr. Galmés, si no destituïa Bonet?” Preguntes que com la resta de les plantejades pels socialistes i la resta de portaveus dels partits de l’oposició al Consell, han quedat sense ser respostes en la sessió plenària extraordinària, que va se convocada a instàncies de la petició expressada dissabte al matí per la mateixa Catalina Cladera.

Cladera ha lamentat en el torn de rèplica que Galmés s’hagi tornat a “amagar”, ja que ha deixat intervenir al seu conseller de Presidència, en comptes d’afrontar les respostes als portaveus de l’oposició de manera personal.

Leave a Reply