Els socialistes insten Galmés a dir la veritat sobre la destitució de la consellera Pilar Bonet i que aporti tota la informació sobre la seva gestió.

La portaveu del Grup Socialista al Consell, Catalina Cladera ha comparegut conjuntament amb el seu homòleg de Mes per Mallorca, per anunciar una bateria d’accions dirigides a aclarir les circumstàncies de la destitució de Bonet, i la possible afectació de la hisenda del Consell de Mallorca per la seva gestió de 7 mesos com a consellera, i de 4 anys a l’Ajuntament de Llucmajor, mentre suposadament cometia desfalc a l’empresa privada a on feina feina. “Galmés no va contestar a cap de les nostres preguntes ahir en un ple decebedor, que va convicar per cobrir l’expedient i amollar una cortina de fum”, ha dit Cladera.

Els portaveus dels grups Socialista i de Mes per Mallorca al Consell, Catalina Cladera i Jaume Alzamora, han comparegut plegats per explicar les iniciatives dirigides a posar llum a la “cortina de fum” estesa ahir per Galmés en un extraordinari que va resultar “decebedor” per que el “gran responsable “de la situació compromesa en què es troba ara el Consell de Mallorca , arran de la destitució de Pilar Bonet, és precisament el mateix Galmés.

Els socialistes retreuen que en el ple d’ahir, un Galmés “tocat” i a la defensiva es tornés a amagar rere els portaveus PPVOX i en el seu conseller de Presidència per no haver de respondre directament a l’oposició. El pitjor, a banda de l’absència d’informació aportada per Galmés, és que “ni tan sols va demanar disculpes a la ciutadania per l’espectacle que estan donant amb la sortida d’una consellera acusada de desfalc”.

El Grup Socialista al Consell ha registrat tota una sèrie d’iniciatives per recavar tota la informació possible i garantir que l’ex-consellera d’Hisenda de l’equip de Galmés PPVOX al Consell no ha comès cap irregularitat com les que pesen en la seva contra per haver desviat fons de l’empresa per a ús personal. “Volem tenir una relació de factures conformades per Bonet i personal del seu equip durant aquests set mesos, accedir a la seva agenda per veure en quines reunions ha participat i amb qui, especialment amb personal de Tirme” per la negociació inaudita dels 43 milions d’euros que el Consell ha aportat a aquesta empresa per la tarifa dels fems.

Igualment els socialistes han instat al Consell a convocar la Comissió de Transparència, per aclarir dubtes sobre l’acció de govern de Bonet i dels seus càrrecs de confiança, de la mateixa manera que a Llucmajor el Grup Municipal Socialista ja ha registrat una proposta de resolució conjunta amb els altres grups de l’oposició, per reclamar que l’equip de govern encarregui una auditoria de la gestió de Pilar Bonet com a regidora d’Hisenda del municipi entre els anys 2019 i 2023, sota mandat del batle del PP Èric Jareño. “A Llucmajor hi havia molta despesa extra-judicial amb  menor control durant els anys de Bonet a la regidoria, i convindrà aclarir cada expedient”, ha afegit Cladera.

La portaveu socialista ha tornat a insistir amb la necessitat d’encomanar una auditoria externa que pugui aportar informació. “Quina por te Galmés?”, s’ha preguntat. “Galmés ha de donar respostes amb transparència, te aquesta responsabilitat com a president i no la pot defugir amb cortines de fum com el ple d’ahir”, ha reclamat Catalina Cladera, per qui ha quedat demostrat que “Galmés ha mentit per que no ha admès quines han estat les causes reals de la destitució”, i per què es vesteix de renúncia per qüestions personals el que realment és una destitució indicada per ell mateix, a instàncies de Prohens.

Leave a Reply