Endavant mostra la seva preocupació pel camí a l’endeutament de l’Ajuntament de Ses Salines

Bernat Roig: “Veiem amb preocupació i impotència com l’Ajuntament camina cap a l’endeutament”

L’agrupació progressista Endavant Ses Salines i Colònia de Sant Jordi ha mostrat la seva preocupació després que l’Ajuntament hagi donat compte al ple de la liquidació del pressupost de l’any 2023, on el resultat pressupostari de l’exercici ha estat de -687.412,59 €.

El portaveu d’Endavant, Bernat Roig, ha comentat que “veiem amb preocupació i impotència com l’Ajuntament camina cap a l’endeutament. La xifra que ens ha presentat l’Ajuntament és alarmant”.

Roig ha afegit que “després dels diferents ajustos pressupostaris, ha resultat amb un superàvit d’uns escassos 85.871,65 €, quan normalment l’Ajuntament de Ses Salines cada any solia tenir un parell de centenars de milers d’euros de superàvit. El darrer any de govern d’Endavant, per exemple, va ser d’ 1.300.000 €, una quantia que va permetre a l’Ajuntament amortitzar tot el deute municipal de cop”.

Segons ha afirmat Roig, aquestes xifres confirmen que l’Ajuntament ha gastat per damunt de les seves possibilitats i, a més, ha reafirmat el que ja van denunciar quan van veure els pressuposts de 2023: que estaven pensats per gastar excessivament en clau d’any electoral.

Des d’Endavant han denunciat que l’Ajuntament de Ses Salines (governat per PP, Pi i Som Coalició), just després d’haver donat compte de l’escàs superàvit, ha aprovat un expedient de crèdit extraordinari per factures pendents de pagar per actuacions de l’any anterior. La suma d’aquestes factures ascendeix a 352.296,72 €.

Roig ha explicat que la xifra comentada anteriorment és “una quantia significativa, que si li restem el superàvit amb l’ajust pressupostari inclòs, significa que el resultat pressupostari net de la seva gestió l’any 2023 és de -266.425,07€. Un gestió clarament en negatiu”.

El portaveu d’Endavant ha recordat que “aquests números vermells, procedents de l’any anterior, s’han de pagar amb crèdit del pressupost de 2024, aprovat fa tot just un mes. Com també ja vam anunciar, els pressupostos de 2024 són paper banyat. Ho sabíem i s’ha demostrat en tan sols un mes”.

Des d’Endavant han explicat que també es veu el camí cap a l’endeutament mitjançant el romanent de tresoreria, que segons ens han informat, actualment, és de 2.458.050,20 €. Una gran diferència amb la quantia que va deixar Endavant, amb 6.134.315,44 €, amb la liquidació de 2018. És a dir, en menys de 5 anys el romanent de tresoreria de l’Ajuntament ha baixat 3.676.265,24 €. És a dir, que les arques municipals han minvat un 60% d’ençà governa el PP.

Roig ha afegit que “el més greu de tot plegat, és que no s’ha vist reflectit al municipi on s’han gastat aquests més de 3,5 milions d’euros de tresoreria (a més de la suma de milions dels pressupostos anuals), atès que la majoria d’obres han estat subvencionades per administracions supramunicipals”.

Finalment, Roig ha conclòs que “hem demanat al batle què li semblava a ell la liquidació del pressupost, i ha fet una valoració positiva dient que no es podia haver fet millor. Com sempre se’n riu de la gent i pensa que pot enganar a tothom”.

Leave a Reply