Cladera destaca “la pèrdua de tot el crèdit dels governs PPVOX a Mallorca i Balears en només set mesos de legislatura”, davant el Consell Polític de la FSM

El primer Consell Polític de la Federació Socialista de Mallorca ha servit per fer una anàlisi de la situació actual a les institucions de l’illa. La Secretària General de la FSM ha constatat un “desgovern a Balears i a Mallorca, amb Prohens i Galmés dèbils, inestables i dominats per la voluntat de VOX”, a qui deuen les majories amb les quals governen. “Només en set mesos ja han dilapidat tot el crèdit polític que la ciutadania els va atorgar el 28 de maig de 2023”

“El PP paga un alt peatge per governar amb VOX” ha dit Cladera, en referència als “recents atacs” que releguen l’ús i el prestigi social de la llengua catalana a Mallorca en el camp de l’educació, la sanitat i l’educació públiques o en el mateix Parlament. Cladera ha refermat “alt i clar que la llengua no es toca”, sumant-se així a moviment de defensa de la llengua generat a l’entorn de la docència.

En referència a la gestió de Galmés al capdavant de PPVOX al Consell de Mallorca, Cladera ha lamentat “el retorn d’una ombra de corrupció amb el cas de la dimissió forçada de la consellera Bonet”. Cladera ha apuntat que Galmés ha forçat Bonet a deixar tots els seus càrrecs al Consell i l’acta de consellera “sense que hi hagi cap denúncia formal, en base a una informació d’un presumpte desfalc a l’anterior feina de l’ex-consellera”, en una operació que la secretària general de la FSM atribueix a la decisió de Prohens.

Davant dels indicis de mala gestió de l’ex-consellera Bonet, ja denunciada amb motiu de la presentació dels pressupostos de 2024 desquadrats, amb ingressos i despeses que no coincidien, el Grup Socialista al Consell de Mallorca ha demanat una auditoria externa que ha estat denegada per l’equip de govern PPVOX. “Què ha d’amagar el sr. Galmés de la gestió de set mesos de la consellera Bonet?”, ha demanat Cladera.

La dirigent dels Socialistes de Mallorca s’ha referit a la “manca d’ètica del sr. Galmés en la contractació” pels contractes menors de serveis adjudicats pel Consell de Mallorca a l’empresa de la qual en formava part qui estava a punt de ser nomenada com a directora d’IB3TV. Cladera ha anunciat la petició d’accés als dos expedients dels contractes, i a més també ha reiterat la convocatòria de la Comissió de Transparència del Consell de Mallorca per tractar d’aclarir totes aquestes qüestions.

Cladera s’ha referit també la denúncia interposada pel Grup Socialista contra el conseller de VOX David Gil i el mateix president Llorenç Galmés per haver fet apologia del cop d’estat perpetrat pel General Franco en un cas, i per no haver aturat el debat i impedit que aquesta vulneració de la legislació autonòmica i estatal en matèria de Memòria Democràtica formés part de l’acta d’un ple del Consell de Mallorca.

“Davant de tota aquesta situació de desgovern i desgavell que PPVOX ha portat a Mallorca i a Balears en només 7 mesos, el Partit Socialista apareix com un partit fort que genera il·lusió a la ciutadania, per que som al costat de la gent que el sr. Galmés abandona”.

Propostes de resolució

El Consell Polític dels Socialistes de Mallorca ha aprovat quatre propostes de resolució. La primera de les quals es refereix precisament a la situació de desgovern generada a Mallorca a causa dels darrers esdeveniments que han acabat amb la destitució encoberta de dimissió per motius personals de la consellera insular d’Hisenda, Pilar Bonet. Els socialistes condemnen els fets i exigeixen Galmés que recuperi la decència i la transparència al Consell de Mallorca. També hi ha hagut debat a l’entorn de la planificació de renovables a Mallorca i l’aprovació definitiva de l’aprovació de la modificació 4 del Pla territorial de Mallorca, dins de l’àmbit de competències del Consell. I dues propostes presentades per les Joventuts Socialistes de Mallorca, en defensa de la llengua catalana i la cultura pròpia de Mallorca, davant dels atacs institucionals causat per PPVOX, i també per la promoció de polítiques en matèria de joventut.

“Recupera el futur” i Canvis a la Comissió Executiva de la FSM

Cladera ha presentat la iniciativa dels Socialistes de Balears “Recupera el futur”, que a partir de la setmana que ve començarà a rodar per Mallorca, amb els tres primers actes públics previstos a Marratxí, Inca i Calvià.

 El Consell Polític de la Federació Socialista de Mallorca ha visat la renovació d’una part de la Comissió Executiva, amb la incorporació de Juana Maria Adrover que assumeix la Secretaria de Política Insular, Bea Gamundí com a nova Secretària de Política Municipal i Formació, i de Joan Méndez, com Secretari de Dinamització per Agrupacions Locals.

Recursos addicionals

Leave a Reply