Cladera: “Les urnes aposten per reeditar un pacte i que les forces de progrés i les polítiques d’esquerra continuïn”

Els Socialistes de Mallorca comencen ja a “fer feina per preparar un acord de Govern per al Consell de Mallorca des de la perspectiva dels resultants que han donat les urnes”

La Comissió Executiva de la Federació Socialista de Mallorca (FSM) s’ha reunit avui horabaixa per valorar els “molt bons resultats” de les eleccions locals i insulars del passat diumenge, que han permès “augmentar la representació municipal” a l’illa de Mallorca, tal com ha posat de relleu Catalina Cladera, la candidata socialista a la presidència del Consell de Mallorca en els instants previs a l’inici de la reunió.

Cladera ha destacat que “les urnes han apostat per reeditar un pacte i perquè les forces de progrés i les polítiques d’esquerra continuïn en aquesta Comunitat Autònoma” i que per això mateix els Socialistes de Mallorca començaran “a fer feina per preparar un acord de Govern per al Consell de Mallorca”, sempre des de la “perspectiva dels resultats que han donat les urnes”.

En aquest sentit, la candidata socialista a la presidència de la institució insular ha ressaltat que ara queden per davant “quatre anys per convalidar, consolidar i ampliar aquest tipus de polítiques”, en referència a les polítiques d’esquerres iniciades el 2015, i ha insistit en el fet que “aquest és el camí amb el qual hem de fer feina els propers dies per arribar a un acord de governabilitat” per al Consell de Mallorca.

Creixement en els municipis de Mallorca

Els Socialistes de Mallorca han incrementat la representació municipal a l’illa de Mallorca de tal manera que s’han convertit, per primera vegada en la història, en la força més votada en el conjunt dels ajuntaments de l’illa.

Pel que fa al nombre de regidors i regidores, els socialistes han aconseguit 143 representants municipals, 21 més que en la passada legislatura. Així mateix, cal destacar que el Partit Socialista ha estat la primera força en 14 municipis de Mallorca, 8 més que en la passada legislatura. Aquests municipis són: Algaida, Calvià, Capdepera, Consell, Inca, Lloseta, Palma, Llucmajor, Búger, Alcúdia, Artà, Son Servera, Marratxí i Puigpunyent, en aquest darrer amb majoria absoluta.

En el Consell de Mallorca, els socialistes també han crescut, sumant un total de 88.655 vots, 26.600 més que en les eleccions de 2015.

Source: Noticies Fedaració Mallorca

Comments are closed