Cladera: “l’Europa dels Socialistes es la que vol que els nostres barris i pobles siguin un lloc on els residents hi puguem viure”.

 

Els Socialistes de Mallorca han visitat el Mercat d’Inca en el marc de la campanya de les Eleccions Europees 2024. La secretaria general de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera, i el batle de la localitat, Virgilio Moreno, han assenyalat la necessitat d’aplicar polítiques ambientals, socials i habitacionals que permetin que les persones puguin desenvolupar els seus projectes vitals a Mallorca sense haver de patir els efectes de la gentrificació a causa dels efectes de la massificació turística i de l’efecte inflacionista sobre els preus de l’habitatge. Per Cladera, “només una Europa social i responsable, amb Teresa Ribera i Alícia Homs, poden influir per avançar cap a una Europa dels pobles més justa i habitable”.

“Els barris i els pobles de Mallorca han de ser llocs a on els residents hi puguem viure”, La SG de la FSM, Catalina Cladera reclama el paper “imprescindible” dels Socialistes a Mallorca i a Europa per “avançar amb passa ferma cap a l’Europa dels Pobles”, amb mesures decidides pel foment de l’habitatge, el comerç de proximitat, prioritat del resident, i el control dels preus de compra i lloguer, “per evitar l’expulsió dels residents del seu redol vital, simplement per que no poden seguir pagant el cost de la vida, malgrat tenir feina”.

Cladera ha defensat que a Balears i a Mallorca els socialistes “ja vàrem començar aplicar mesures vàlides per a frenar la turistificació, i la sensació de massificació, que ha portat, entre d’altres coses, a una manifestació multitudinària ahir dissabte a Palma”. Les polítiques per a la sostenibilitat i la contenció turística (turisme d’excessos, PIAT, mesures laborals…) i per a controlar l’alça dels preus dels habitatges de compra i de lloguer, que ara els governs PPVOX han aturat.

Malgrat els anuncis i els titulars, el Govern PPVOX a Balears va en sentit contrari. “Prohens, Galmés i Martínez plantegen un ‘Pacte per la Sostenibilitat fals, per que es fa d’esquenes a una part de la societat i dels partits que en quedem exclosos”, i que suposa una “cortina de fum”, per que en realitat se segueix actuant en sentit contrari. “Cap dels citats pel Govern a l’Escola d’hoteleria han consensuat el decret òmnibus que es va aprovar aquest divendres. I aquesta norma legalitza de cop 30.000 habitatges il·legals en sol rústic i suposa carta blanca per seguir depredant territori”, per que perdona a l’infractor i incentiva un efecte dominó per que elimina controls per seguir construint” en un missatge que abona un model depredador de territori, que encaixa perfectament amb altres mesures de PPVOX com el tancament de la Comissió Balear de Medi Ambient, la privatització de la tramitació municipal de les llicències d’obra o la no aplicació a Balears de les mesures de control del preu del l’habitatge que permet la nova llei estatal amb les zones tensades.

El batle d’Inca, Virgilio Moreno,  ha afirmat que “el Partit Socialista es presenta en aquestes eleccions com l’opció útil, tranquil·la i moderada, que planteja solucions als reptes de futur que tenim i que pot garantir un període de prosperitat, de pau i d’avanços, front una dreta que es plega a la ultradreta i que de cada vegada està més radicalitzada”. Una opció que lidera Teresa Ribera a tot l’Estat i n’Alícia Homs a Balears, que duran a Europa el missatge d’una “Europa dels pobles, més justa i habitable”.

Source: Actualitat Fedaració Mallorca

Comments are closed