Els Socialistes de Sóller exigeixen al PP que no pacti el govern municipal amb el trànsfuga de Seny.

El portaveu socialista a Sóller, Jaume Mateu deplora el pacte Il·legítim del Partit Popular amb un trànsfuga, el segon cas de ruptura del pacte anti-transfuguisme de la legislatura que perpetra el PP després del de Capdepera. “Això és el darrer que ens quedava per veure per rematar el pitjor primer any de legislatura a l’Ajuntament”, ha dit Mateu.

Els socialistes de Sóller denuncien el pacte il·legítim del Partit Popular amb un trànsfuga a l’Ajuntament de Sóller, i exigeixen al batle Nadal que faci enrere l’acord signat amb el regidor trànsfuga de Seny per no vulnerar el Pacte anti-transfuguisme estatal que el PP manté subscrit.

Amb aquesta maniobra culminada aquests darrers dies, el PP de Sóller vulnera totes les línies vermelles de la política; ha optat per cercar suport d’un trànsfuga per resoldre la seva crisi de govern amb el seu antic soci, amb el qual han mantingut notables frecs en aquests primers mesos de legislatura que han provocat paràlisi i inacció a l’Ajuntament. “En una maniobra barroera, la sortida de Pep Porcel del seu propi grup i el pacte amb el PP, ha permès al batle desfer-se d’un soci incòmode com era el cas de “Seny i Sentit”, i garantir-se una majoria que Mateu considera “del tot il·legítima”.

Els Socialistes de Sóller demanen que el PP desisteixi de qualsevol acord o pacte amb el regidor no adscrit trànsfuga de Seny, i que retorni l’Ajuntament de Sóller a una situació institucional normalitzada. A més, seguint els compromisos dels ”Acords sobre codis de conducta política en relació amb el transfuguisme a les institucions democràtiques”, el PP no pot permetre la participació d’un trànsfuga en cap òrgan de govern de l’Ajuntament, ja sigui la Junta de Govern o la Junta de Portaveus, com a regidor que no forma part de cap grup polític municipal. Finalment, Mateu ha exigit que es retirin les competències de gestió delegades pel batle de Sóller al regidor trànsfuga Porcel.

El portaveu socialista s’ha mostrat preocupat per que aquest moviment s’hagi avalat i promogut des de la cúpula del Partit Popular a Mallorca.  Galmés és responsable de la segona vulneració del pacte anti-transfuguisme del PP a Mallorca en aquesta legislatura, després de la que ha permès fer acord de govern a Capdepera. Amb aquesta maniobra el PP demostra que no respecta ni les més mínimes regles del joc democràtic i institucional, i que el nom de Sóller “quedarà de nou associat a allò més abjecte de la política”.

Mateu ha advertit que els Socialistes elevaran una queixa a la Comissió de Seguiment d’aquest pacte per tal que pugui prendre mesures per aquesta greu vulneració del Pacte estatal contra el transfuguisme. “És hora que es retorni la dignitat al nostre Ajuntament; Sóller no es mereix això”.

Leave a Reply