Els Socialistes d’Alcúdia proposen declarar com a zona lliure de fum les platges del municipi.

Una moció socialista presentada al ple municipal del pròxim mes de juny insta l’equip de govern a fer del litoral alcudienc una zona oficialment lliure de fum, d’acord amb iniciatives similars de l’AECC i del Govern que prioritzen la preservació de la salut i el benestar en zones públiques.

Les platges del municipi d’Alcúdia es convertiran en espais lliures de fum en el cas de que prosperi una moció que els Socialistes presenten al ple municipal del mes de juny, a tal efecte. Així es preveu que en la línia de les iniciatives ja posades en marxa a altres zones del litoral de Mallorca des de 2019, totes les platges d’Alcúdia restringeixin el consum de tabac, i altres productes derivats, així com els vapejadors.

“Consideram que ha arribat el moment de sumar-nos a aquesta iniciativa com a municipi, ser valents i pioners en l’assumpció de reptes que faran que la pròxima generació ja sigui sense fums dins espais públics, també en exteriors”, ha afirmat la regidora socialista Agüi Lobo.

Institucions i entitats han posat en marxa diverses iniciatives a Mallorca  per facilitar els hàbits de vida saludables i posar fre al tabac sobretot en els menors. Per això, l’Associació contra el Càncer a Balears va iniciar una campanya per aconseguir alliberar de fum els espais emblemàtics de tot el país, en línia al treball que ha anat desenvolupant el Govern de les Illes Balears des de 2019, amb el programa “Platges sense fum”.

La iniciativa dels socialistes inclou també una acció que faci visible la feina de totes les persones voluntàries de l’AECC per la conscienciació i la prevenció de les malalties derivades del consum del tabac, com ara el càncer: així es proposa pintar de color verd el Pont vermell de la Platja d’Alcúdia, que “és un lloc que serveix de punt de partida i arribada per les nombroses rutes saludables d’Alcúdia”.

Leave a Reply