La Comissió Política acorda per unanimitat que les compareixences polítiques siguin públiques

Els partits del Pacte agraeixen la disposició dels tècnics i esperen la col·laboració de tots els polítics i polítiques que siguin cridats a la comissió

PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca i Unides Podem han celebrat la nova passa endavant cap a la màxima transparència que s’ha dut a terme a la Comissió Política del Consell Rector de l’IMAS, en aprovar-se per unanimitat que les sessions que contenguin compareixences de caire polític siguin públiques.

Representants dels tres partits han explicat, després de la sessió celebrada aquest dijous, que les compareixences polítiques es faran per via telemàtica per tal de garantir les mesures COVID, i, a més, només seran obertes per als mitjans de comunicació, que no tindran ni veu ni vot i hauran de demanar permís com a mínim 24 hores abans.

Està previst que les sessions se segueixin celebrat setmanalment, i que les compareixences de caire polític es duguin a terme per ordre d’antiguitat (acabant per l’actual equip). Segons han explicat els portaveus dels socis, es convidaran els presidents de l’IMAS, vicepresidents i directors insulars d’Infància i Família.

Els portaveus dels partits del Pacte han reiterat la seva intenció d’estendre la mà a la resta de partits polítics que, de moment, no participen encara a la Comissió Política. Han agraït la disposició dels tècnics i tècniques fins al moment i han assegurat que esperen la col·laboració de tots els polítics i polítiques que siguin cridats a la comissió. En concret, els polítics i polítiques del PP, encara que el partit hagi decidit no participar a la Comissió.

A més, han explicat que també per unanimitat s’ha tancat el calendari de compareixences tècniques i polítiques. Es valoraran les legislatures a partir del 2007 , ja que va ser durant aquesta legislatura que es va aprovar el Protocol Marc Interdisciplinari d’Actuacions en Casos de Maltractament Infantil a les Illes Balears.

La Comissió Política del Consell Rector de l’IMAS analitza les decisions polítiques preses en relació als casos d’explotació sexual de menors amb mesures de protecció jurídica tutelats per l’IMAS, i presentarà les seves conclusions una vegada escoltats tots els testimonis polítics i tècnics.

Leave a Reply